Universiteit Leiden

nl en

Centre for Innovation

People First in a Digital Age

 

Wij zijn een universitaire denktank die ondernemende projecten onderzoekt en creëert op het snijvlak van onderwijs, technologie en maatschappij, gevestigd in Den Haag.

Onze missie is om de Universiteit Leiden voor te bereiden op de digitale toekomst door technologische trends in onderwijs en onderzoek op te sporen en te onderzoeken. Hoe gaan we om met de groeiende digitale werkelijkheid? Wat betekent onze veranderende wereld voor leerervaringen en voor de manier waarop we werk organiseren? En om nog een stap verder te gaan: hoe ontwikkelen we technologische oplossingen voor de meest ingewikkelde uitdagingen in de wereld, zoals vrede, recht, veiligheid en welvaart?

We onderzoeken technologie vanuit het perspectief van de mens door initiatieven te starten die relevant zijn voor de maatschappij,  door leerervaringen en innovatie-instrumenten te ontwikkelen. We verbinden de faculteit, studenten, onze partners, de markt en de maatschappij als geheel. Door actief verschillende visies, methoden en ervaringen samen te voegen pakken we uitdagingen aan en komen we met nieuwe oplossingen.

Een van onze flagship projecten is HumanityX. Het is een nieuw platform voor het bevorderen van digitale innovaties rondom de thema's vrede en recht. 

Labs

De 25 medewerkers van het Centre for Innovation organiseren zichzelf in Labs – groepen mensen die samenwerken in projecten. Dit organisatiemodel creëert een flexibele omgeving en cultuur en leidt tot constante innovatie, unieke output en wendbaarheid.

Al onze Labs zijn vertegenwoordigd in onze open-workspace  Future Fridays. Elke vrijdag ben je meer dan welkom om langs te komen, ons te ontmoeten, onze projecten te onderzoeken en met ons samen te werken.

Partners

Het Centre for Innovation is verbonden met een groot netwerk van wetenschappers, de publieke sector, de private sector en NGO’s. Veel daarvan bestendigen hun relatie met het Centre for Innovation/Universiteit Leiden door middel van een fellowship of Lab partnerschap. 

Meer informatie is te vinden op onze website