Logo Universiteit Leiden.

nl en

Buurtlab 070 - wetenschappers en bewoners in Den Haag bedenken samen oplossingen voor duurzaam leven

Het buurtlab verbindt inwoners van Den Haag met wetenschappers en studenten van de Universiteit Leiden zodat we samen vernieuwende oplossingen kunnen bedenken over duurzaam leven in de wijk.

In Buurtlab 070 kunnen bewoners terecht met vragen op gebied van duurzaam leven. Bij ‘duurzaam leven’ denken we aan veel verschillende dingen. Bijvoorbeeld: wat zijn haalbare veranderingen voor burgers om over te stappen op andere energiebronnen? Maar ook: hoe staat het ervoor met de natuur in de stad, en hoe kun je ervoor zorgen dat de natuur meer ruimte krijgt in de wijk? Of: wat zijn hotspots van plastic vervuiling in de buurt, en wat zijn slimme manieren om te recyclen?

Wetenschappers en studenten proberen die vragen te beantwoorden, maar gebruiken vragen en ideeën ook in nieuwe onderzoeken of nieuwe vakken voor studenten. We delen uitkomsten van dat onderzoek en onderwijs ook weer met de bewoners van Den Haag. Kortom: in het Buurtlab 070 werken burgers en wetenschappers echt samen. Stuur ons een bericht en kom eens bij ons langs op de Campus Den Haag – dan zetten wij de thee of koffie klaar!

Ja, ik kom graag een keertje langs

Bezoek van Buurtlab 070 in jouw wijk

Je kunt niet alleen langskomen bij Buurtlab 070; we gaan zelf ook graag op bezoek in Haagse wijken - bijvoorbeeld in buurthuizen - om te horen welke problemen en ideeën er leven op gebied van duurzaam leven. Met die informatie gaan we daarna aan de slag. We kijken of we aan de hand van vragen een nieuw onderzoek kunnen opstarten, of misschien kunnen studenten samen met bewoners verder denken over mogelijke oplossingen voor problemen.

Mogen we een keer komen buurten? We horen het graag! Lees hier hoe dat werkt.

Samenwerking tussen inwoners en wetenschappers levert veel op

Als burgers en wetenschappers elkaar ontmoeten, levert dat prachtige resultaten op. We weten dit dankzij eerdere projecten waarbij samenwerking centraal stond. Een concreet voorbeeld geproduceerd is de website. Dit is een website waarop meer dan 150 duurzame initiatieven in Den Haag in kaart zijn gebracht door studenten van het Leiden University College, met als doel om mensen te helpen bewustere keuzes te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies.