Universiteit Leiden

nl en

Zorgen voor morgen: hoe houden we de zorg houdbaar?

Datum
donderdag 22 juni 2023
Tijd
Locatie
Turfmarkt 99
Zaal
2.17

Groeiende gezondheidsongelijkheid, stijgende zorgkosten, de vergrijzing en het tekort aan zorgpersoneel zijn maar een paar voorbeelden van uitdagingen waar de gezondheidszorg voor staat, in Nederland en daarbuiten. De toekomstbestendigheid van de zorg is niet voor niets al jaren onderwerp van gesprek. Passende zorg werd recent naar voren gebracht als de aanpak die nodig is om ervoor te zorgen dat iedereen, nu en in de toekomst, goede en toegankelijke zorg kan krijgen.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En hoe onhoudbaar is de zorg nu echt? Wetenschappers, artsen, beleidsmakers en bestuurders gaan met elkaar in gesprek op 22 juni over dit vraagstuk. Onderzoekers van de Health Governance onderzoeksgroep van de Health Campus Den Haag presenteren hun recent verschenen boekhoofdstuk over de onhoudbaarheid van de zorg, waarna we tijdens een interactieve paneldiscussie in gesprek gaan over dit thema. Een thema dat door de COVID-crisis, het Integraal Zorgakkoord en de komst van het kader passende zorg hoger op de agenda staat dan ooit.

Programma

16:00 – 16:15 Inloop
16:15 – 16:30 Welkom door prof. Jet Bussemaker
16:30 – 16:45 Presentatie door Eduard Schmidt over onhoudbaarheid van de zorg
16:45 – 17:30 Interactieve paneldiscussie met Jet Bussemaker, Lieke Welling & Sander Sandkuyl
17:30 – 18:30 Netwerkborrel

Over de organisatie

Dit seminar wordt georganiseerd door onderzoekers op het gebied van Health Governance binnen de Health Campus Den Haag. Binnen de Health Campus wordt in toenemende mate onderzoek gedaan naar vraagstukken op het snijvlak van zorg en bestuur. Onderzoekers op het gebied van Health Governance, een samenwerking tussen de Health Campus en het Instituut Bestuurskunde, houden zich onder andere bezig met vragen over gezondheidsongelijkheid, samenwerking tussen het medische en sociale domein en de rol van leiderschap in de zorg.

Registreer hier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.