Universiteit Leiden

nl en

Psychologie

Onderwijs

De bachelorpleiding Psychologie in Leiden bestrijkt de volle breedte van de psychologie. Onze bachelorstudenten krijgen volop mogelijkheden voor specialisatie. In de masteropleiding bereiden studenten zich voor op een loopbaan als 'scientist - practitioner'. In de eenjarige masteropleiding ligt de nadruk meer op de praktijk, in de tweejarige onderzoeksmaster meer op de wetenschap.

Bacheloropleiding 

De bacheloropleiding wordt aangeboden in het Nederlands en in het Engels, en duurt drie jaar. Bachelorstudenten verwerven kennis, inzicht en vaardigheden in een internationale context. In het tweede en derde jaar kiezen studenten zelf hun vakken. De deeltijdopleiding (alleen Nederlands) duurt meer dan drie jaar en is bedoeld voor studenten die parttime studeren.

Interdisciplinaire minoren

Interdisciplinaire minoren zijn het resultaat van samenwerkende faculteiten. Psychologie neemt deel aan twee interdisciplinaire minoren:

Psychologie voor niet-psychologiestudenten

  1. Keuzevakken voor niet-psychologiestudenten
  2. Minoren:

Studeren in het buitenland

Bachelorstudenten mogen een half jaar van hun studie aan een buitenlandse partneruniversiteit studeren met een uitwisselingsprogramma in het buitenland, binnen of buiten Europa.
Studeren in het buitenland

Honoursprogramma 

Bachelorstudenten met goede studieresultaten kunnen meedoen met het honoursonderwijs. In een serie lezingen van excellente onderzoekers van het Instituut Psychologie krijgen psychologiestudenten beter inzicht in de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek. De Honours Lectures Psychologie maken deel uit van Honours College FSW - Wetenschap & Samenleving traject.
Honours College en Classes

Premasterprogramma 

Het premasterprogramma biedt studenten met een passende hbo of wo-bacheloropleiding de mogelijkheid zich te kwalificeren voor een van de tien masterspecialisaties van MSc in Psychology.
Premasterprogramma Psychologie

Masteropleiding

In de éénjarige masteropleiding Psychologie richt de student zich zowel op een grondige bestudering van de theorie als op de verwerving van professionele en onderzoeksvaardigheden. 
MSc in Psychology 

Researchmasteropleiding 

Kenmerkend voor deze selectieve masteropleiding van twee jaar is de nauwe verwevenheid van onderwijs en onderzoek. Deze opleiding bereidt studenten voor op een loopbaan als onderzoeker binnen of buiten de universiteit.  
MSc in Psychology (research) 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie