Universiteit Leiden

nl en

Psychologie

Onderwijs

De bachelorpleiding Psychologie in Leiden bestrijkt de volle breedte van de psychologie. Onze bachelorstudenten krijgen volop mogelijkheden voor specialisatie. In de masteropleiding bereiden studenten zich voor op een loopbaan als 'scientist - practitioner'. In de eenjarige masteropleiding ligt de nadruk meer op de praktijk, in de tweejarige onderzoeksmaster meer op de wetenschap.

Bacheloropleiding 

De bacheloropleiding wordt aangeboden in het Nederlands en in het Engels, en duurt drie jaar. Bachelorstudenten verwerven kennis, inzicht en vaardigheden in een internationale context. In het tweede en derde jaar kiezen studenten zelf hun vakken. De deeltijdopleiding (alleen Nederlands) duurt meer dan drie jaar en is bedoeld voor studenten die parttime studeren.

Minoren

Psychologie biedt niet-psychologiestudenten vier minoren:

Interdisciplinaire minoren 

De interdisciplinaire minoren zijn het resultaat van samenwerkende faculteiten. Psychologie neemt deel aan twee interdisciplinaire minoren:

Uitwisselingsprogramma

Bachelorstudenten mogen een half jaar van hun studie aan een buitenlandse partneruniversiteit studeren, binnen of buiten Europa. 
Psychologie in het buitenland

Honoursprogramma 

Bachelorstudenten psychologie met goede studieresultaten kunnen deelnemen aan het facultaire honoursprogramma in het   Wetenschap & Samenleving Traject. Daarnaast biedt de opleiding Psychologie bachelorstudenten twee honoursonderdelen aan om zelf psychologisch onderzoek te doen.

Premasterprogramma 

Het premasterprogramma biedt studenten met een passende hbo of wo-bacheloropleiding de mogelijkheid zich te kwalificeren voor een van de tien masterspecialisaties van MSc in Psychology.
Premasterprogramma Psychologie

Masteropleiding

In de éénjarige masteropleiding Psychologie richt de student zich zowel op een grondige bestudering van de theorie als op de verwerving van professionele en onderzoeksvaardigheden. 
MSc in Psychology 

Researchmasteropleiding 

Kenmerkend voor deze selectieve masteropleiding van twee jaar is de nauwe verwevenheid van onderwijs en onderzoek. Deze opleiding bereidt studenten voor op een loopbaan als onderzoeker binnen of buiten de universiteit.  
MSc in Psychology (research) 

Meer over onderwijs

Onderwijs Psychologie