Universiteit Leiden

nl en

EUniWell

EUniWell is een alliantie van zeven universiteiten die zich met elkaar hebben verbonden in de European University of Well-being. EUniWell biedt studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling.

EUniWell, the European University of Well-being, is een verbintenis tussen zeven universiteiten: naast Leiden nemen de universiteiten van Birmingham, Keulen, Florence, Linneaus, Nantes en Semmelweis (Budapest) dell. De alliantie biedt studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling.

De zeven universiteiten willen laten zien dat diversiteit en het werken over disciplinaire en nationale grenzen heen de beste manier is om de uitdagingen op het gebied van het welzijn binnen de universiteit, in de samenleving en wereldwijd aan te pakken. EUniWell stimuleert hiervoor baanbrekend onderzoek en innovatie in onderwijs en opleiding. De alliantie richt zich op vier interdisciplinaire onderzoeksgebieden die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:

  • gezondheid
  • individueel en sociaal welzijn
  • leefomgeving en klimaat
  • lerarenopleidingen en docentenprofessionalisering

Website Euniwell

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.