Universiteit Leiden

nl en

EUniWell

EUniWell is een alliantie van zeven universiteiten die zich met elkaar hebben verbonden in de European University of Well-Being. EUniWell biedt studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling van onderwijs en onderzoek op het gebied van welzijn.

EUniWell: alliantie van zeven universiteiten

EUniWell is ontstaan uit het 'European University Initiative' en verenigt de zeven universiteiten van Birmingham, Florence, Keulen, Leiden, Linnaeus, Nantes en Semmelweis. Samen met 102 geassocieerde partners uit zeven verschillende regio's van Europa biedt deze alliantie aan studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking, mobiliteit en ontwikkeling op het gebied van welzijn.

Over grenzen heen kijken

De zeven universiteiten willen laten zien dat diversiteit en het werken over disciplinaire en nationale grenzen heen de beste manier is om de uitdagingen op het gebied van het welzijn binnen de universiteit, in de samenleving en wereldwijd aan te pakken. EUniWell stimuleert hiervoor baanbrekend onderzoek en innovatie in onderwijs en opleiding. De alliantie richt zich op vier interdisciplinaire onderzoeksgebieden die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:

  • Gezondheid en welzijn
  • Individueel en sociaal welzijn
  • Leefomgeving en klimaat
  • Opleiden en verder professionaliseren docenten

Ambassadeur en bestuurslid EUniWell

Prof.dr. Joanne van der Leun

Betrokken personen

Student Board Members

  • Fenna van Haeften
  • Lotte Nagelhout

Meer weten?

Kom meer te weten over onze universitaire alliantie, onze missie en onze doelstellingen op de EUniWell-website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.