Universiteit Leiden

nl en

EUniWell

EUniWell is een alliantie van acht universiteiten die zich met elkaar hebben verbonden in de European University for Well-Being. EUniWell biedt studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling van onderwijs en onderzoek op het gebied van welzijn.

EUniWell: alliantie van acht universiteiten

EUniWell is ontstaan uit het 'European University Initiative' en verenigt de acht universiteiten van Birmingham, Florence, Keulen, Leiden, Linnaeus, Murcia, Nantes en Semmelweis. Samen met 102 geassocieerde partners uit acht verschillende regio's van Europa biedt deze alliantie aan studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking, mobiliteit en ontwikkeling op het gebied van welzijn.

Over grenzen heen kijken

De acht universiteiten willen laten zien dat diversiteit en het werken over disciplinaire en nationale grenzen heen de beste manier is om de uitdagingen op het gebied van het welzijn binnen de universiteit, in de samenleving en wereldwijd aan te pakken. EUniWell stimuleert hiervoor baanbrekend onderzoek en innovatie in onderwijs en opleiding. De alliantie richt zich op vier interdisciplinaire onderzoeksgebieden die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:

  • Gezondheid en welzijn
  • Individueel en sociaal welzijn
  • Leefomgeving en klimaat
  • Opleiden en verder professionaliseren docenten

Ambassadeur en bestuurslid EUniWell

Prof.dr. Joanne van der Leun

Betrokkenen

Student Board Members voor Universiteit Leiden

  • Lindsay Edenburg, Student Board Member
  • Lana Skrlec, Student Board Member

Chief Student Officer

Lotte Nagelhout is op dit moment Chief Student Officer namens Universiteit Leiden. Het voorzitterschap rouleert onder de universiteit. Lees meer over de participatie van studenten en hoe je in contact kunt komen met hen.

Meer weten of vragen?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.