Universiteit Leiden

nl en

Center for Legal Entrepreneurship and Innovation

Speerpunten

Het centrum kent een aantal speerpunten:

Informatie platform

Het centrum is een informatieplatform waarbij de laatste trends op het gebied van juridisch ondernemerschap en Legal Tech op de voet gevolgd worden. Het centrum voorziet in een netwerk van relevante partijen waarbij de uitwisseling van kennis centraal staat. Het centrum richt een werkgroep in waar academici en marktpartijen elkaar treffen om inzichten uit te wisselen. Specifiek voor studenten zijn er regelmatig meetups waarbij thematiek uit het werkveld centraal staan.

Onderwijs en onderzoek

Onderwijs en onderzoek zijn de twee academische speerpunten van het centrum. In alles wat wij doen staat het belang van de academische gemeenschap centraal. Studenten hebben recht op voorlichting over relevante ontwikkelingen in het werkveld en ondersteuning bij het voorbereiden op de arbeidsmarkt. De impactvolle veranderingen die gedreven worden door technologie moeten onder de aandacht worden gebracht zodat studenten ook zelf een mening kunnen vormen over de relevantie voor hun toekomst. Voorts bieden onze aandachtsgebieden veel aanknopingspunten voor academisch onderzoek. Dit is ook wat het werkveld van ons vraagt en verwacht.

Evenementen: Legal Tech Hackathon

Hoewel Legal Tech slechts een aspect is van de meer omvattende doelstelling van het centrum is een Hackathon een inspirerende en uitdagende vorm om aandacht te vragen voor de ontwikkelingen in het juridische werkveld. In 2018 zal de eerste Leidse Legal Tech Hackathon worden georganiseerd. De bedoeling is om dit een terugkerend evenement te laten worden. Kijk voor meer informatie op www.legaltechleiden.nl.

Het centrum zal meerdere malen per jaar evenementen organiseren rond de thema’s Innovatie en Ondernemerschap. Zo staat er ook een serie masterclasses en een conferentie op de planning.

Legal startup ondersteuning

Er is nog veel mogelijk op het gebied van technologische ontwikkelingen in de juridische bedrijfstak. Als centrum  motiveren we onze studenten om zelf met ideeën te komen voor innovaties. Vervolgens begeleiden we ze in het daadwerkelijk oprichten van de onderneming en het ontwikkelen van het bedrijf. Ook externe startups kunnen bij ons terecht voor advies. Wij begrijpen als geen ander hoe de ondernemende kant van de juridische dienstverlening eruit ziet.

Transitie in juridische dienstverlening

We spreken veel met bedrijfsjuristen over wat juridische innovatie voor hen en voor de organisatie betekent. Veel  kantoren zien de ontwikkelingen op zich af komen maar hebben nog geen concreet beeld wat het voor hen zal betekenen. Gaan de businessmodellen echt op de schop? Welke aanpassingen moeten er gedaan worden in de organisatie? Welke vaardigheden moeten juristen in de toekomst hebben om de transitie succesvol door te maken. Het centrum wil juridische dienstverleners bij staan met kennis en praktische oplossingen. Wij ontwikkelen workshops en praktische ‘tools’ voor kantoren die willen onderzoeken waar de kansen en bedreigingen zitten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie