Universiteit Leiden

nl en

Center for Legal Entrepreneurship and Innovation

Speerpunten

Het centrum kent een aantal speerpunten:

Informatie platform

Het centrum is een informatieplatform waarbij de laatste ontwikkelingen op het gebied van juridisch ondernemerschap en Legal Technology op de voet worden gevolgd. Het centrum onderhoudt een netwerk van relevante partijen waarbij wederzijdse uitwisseling van kennis centraal staat. Specifiek voor studenten zijn er meetups, round-table discussies en student challenges waarbij actuele thematiek uit het werkveld centraal staat.

Onderwijs en onderzoek

De verwevendheid van het bedrijfswetenschappelijk onderwijs en onderzoek met de juridische praktijk is een belangrijk speerpunt van het centrum. Wij informeren studenten over relevante ontwikkelingen in het werkveld en bereiden hen voor op de arbeidsmarkt. Het centruem brengt impactvolle veranderingen die gedreven worden door technologie onder de aandacht opdat studenten de relevantie ervan voor hun toekomst kunnen bepalen.

Legal Tech Challenge

Hoewel Legal Tech slechts een aspect is van de meer omvattende doelstelling van het centrum, is de Student Challenge een inspirerende en uitdagende vorm om bezig te gaan met en aandacht te vragen voor de ontwikkelingen in het juridische werkveld. In 2018 is de eerste Leidse Legal Tech Challenge georganiseerd. Het centrum zet zit in om dit een terugkerend evenement te laten worden. Kijk voor meer informatie op www.legaltechchallenge.nl.

Legal startup ondersteuning

Er is veel mogelijk op het gebied van technologische ontwikkelingen in de juridische bedrijfstak. Als centrum  motiveren we onze studenten zelf met ideeën te komen voor innovaties. Vervolgens begeleiden we ze in het daadwerkelijk oprichten van de onderneming en het ontwikkelen van het bedrijf. Ook externe startups kunnen bij ons terecht voor advies. Wij begrijpen als geen ander hoe de ondernemende kant van de hedendaagse juridische dienstverlening eruit ziet.

Transitie in juridische dienstverlening

We spreken veel met juristen over wat juridische innovatie voor hen en voor de organisatie betekent. Veel  kantoren zien de ontwikkelingen op zich af komen maar hebben nog geen concreet beeld wat het voor hen zal betekenen. Gaan de businessmodellen echt op de schop? Welke aanpassingen moeten er gedaan worden in de organisatie? Welke vaardigheden moeten juristen in de toekomst hebben om de transitie succesvol door te maken?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.