Universiteit Leiden

nl en

Center for Legal Entrepreneurship and Innovation

Onderwijs

Het CLEI verzorgt een aantal vakken op het gebied van ondernemerschap en innovatie in juridische dienstverlening.

Innovatie in de Advocatuur

In dit Honours vak zult u in teamverband een real-life casus uit de advocatuur bestuderen en een écht advocatenkantoor adviseren over innovatie, ondernemerschap en legal technology. Wij zullen u daartoe literatuur, casuïstiek en modellen aanbieden. U zult worden uitgedaagd de status-quo te tarten en disruptie te omarmen.
Aan de hand van de door een groot advocatenkantoor geformuleerde onderzoeksopdracht gaat u zich verdiepen in de rol van innovatie in de advocatuur. U zult leren een realistisch en haalbaar advies op te stellen dat door uw team aan de opdrachtgever zal worden gepresenteerd.

Meer informatie in de Studiegids.

Blockchain-Impact op juridische dienstverlening

Wat is blockchain en hoe werkt het? Stap in de Blockchain-trein! Doe mee aan het begrijpen en toepassen van dit nog vrij recente en revolutionaire fenomeen. Hoe weet je wanneer je blockchain kunt gebruiken? En moet je kunnen programmeren om blockchain toe te kunnen passen? Voor iedereen die van blockchain heeft gehoord, maar nog niet helemaal weet wat je met blockchain kunt doen, lanceert Honours College Law dit jaar het vak ‘Blockchain – toepassingen in en impact op de juridische dienstverlening en praktijk; voor Advocatuur, Notariaat en Bedrijfsjurist. 

Meer informatie in de Studiegids.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.