Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Onderzoeksprogramma

Data Science

Het Data Science Onderzoeksprogramma van de Universiteit Leiden brengt data science samen met alle andere academische velden. Zo maakt het programma de vele unieke datacollecties van de universiteit beschikbaar.

Contact Joost Kok

Tegenwoordig zijn in alle wetenschappelijke gebieden meer data beschikbaar dan ooit tevoren. Data waaruit wetenschappers enorme hoeveelheden nuttige informatie kunnen halen, als ze zijn ontsloten.

Gezamenlijk initiatief van zeven faculteiten

Het Data Science Onderzoeksprogramma is een samenwerking tussen alle zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. PhD-studenten spelen een sleutelrol in het programma. In totaal zullen minstens 21 PhD-studenten worden aangesteld. Zij zullen werken aan de ontwikkeling en toepassing van data science in verschillende onderzoeksvelden van de Universiteit Leiden.

Expertises bij elkaar brengen

De promovendi krijgen ieder twee (co)promotoren, één gespecialiseerd in data science als methodiek, en één uit het vakgebied van de faculteit. Het programma heeft een open structuur: naast de aan te stellen promovendi zijn andere onderzoekers van harte welkom om aan te sluiten en ook studenten kunnen er projecten doen.

In het Data Science Onderzoeksprogramma wordt onderwijs ontwikkeld. Per september 2016 start  de specialisatie Data Science in de masters Statistical Science en Computer Science. Het is ook de ambitie om ondersteunend onderwijs in andere opleidingen te verzorgen. Daarnaast wordt een Small Private Online Course of een Massive Online Open Course ontwikkeld.

Wil jij als promovendus deelnemen aan het Data Science Onderzoeksprogramma? Reageer dan op één van onze vacatures.

The organisatie van het Data Science Onderzoeksprogramma ligt bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Bezoekadres

Snelliusgebouw
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden

+31 (0)71 - 527 7061