Universiteit Leiden

nl en

Data Science Onderzoeksprogramma

Sociale Wetenschappen

De Faculteit der Sociale Wetenschappen combineert hooggekwalificeerd onderzoek en uitstekend onderwijs in de disciplines culturele antropologie, pedagogische wetenschappen, politieke wetenschap, psychologie, wetenschaps- en techniekstudies, evenals in multidisciplinaire benaderingen.

 De essentie van het onderwijs en onderzoek van de faculteit is dat het niet op afstand van de samenleving plaatsvindt, maar dat het daarmee juist onlosmakelijk en nauw mee verbonden is, juist vanwege de behandelde vragen en onderwerpen. De Faculteit heeft zich ontwikkeld tot een leidend internationaal centrum voor onderzoek en onderwijs in de sociale wetenschappen. De academische staf werkt met de studenten aan vraagstukken die relevant zijn voor de samenleving als geheel en die vaak een onmiddellijke maatschappelijke impact hebben.

Data Science Research Projects

Stacked Domain Learning for multi-domain data: voor multi-domein-data: een nieuwe ensemble-methode

Wouter van Loon

Het doel van dit project is een accurate maar interpreteerbare ensemble-learning-methode te ontwikkelen voor hoog-dimensionele multi-domein-data.

Het begrijpen van wetenschappelijke vooruitgang door het analyseren van de context van wetenschappelijke citaties 

Wout Lamers

Het doel van dit project is ons begrip van de manieren waarop wetenschappelijke vooruitgang wordt geboekt fundamenteel te verbeteren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.