Universiteit Leiden

nl en

Notarieel Recht (LL.M.)

Na je studie

De meeste studenten Notarieel recht vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland maar in toenemende mate internationaal.

Marie-Elise Heijboer

Alumna, kandidaat-notaris

Marie-Elise Heijboer

"De master is fiscaal georiënteerd, in de praktijk is het zeker waardevol om hier de nodige kennis van te hebben. Zo kun je cliënten breder adviseren."

Waarom heeft u destijds gekozen voor de master Notarieel recht?

Tijdens de bachelor Notarieel recht heb ik mij een aardig beeld kunnen vormen van wat het notariaat inhoud, mede door het volgen van de civiele vakken, het lopen van een stage en contact met kantoren via de studievereniging BNSL. Het afronden van de master Notarieel recht is de manier om een loopbaan als kandidaat-notaris te starten. Vakken als omzetbelasting en vennootschapsbelasting spraken mij aan, omdat ik een interesse had ontwikkeld voor het ondernemingsrecht. Het volgen van de master Notarieel recht was daarom een logische vervolgstap voor mij.

Waar bent u nu werkzaam?

Sinds begin dit jaar werk ik als kandidaat-notaris bij Stibbe te Amsterdam, waar ik twee maanden stage heb gelopen tijdens mijn master.

Wat is de relevantie van uw gevolgde master in uw huidige werk?

De master is fiscaal georiënteerd, in de praktijk is het zeker waardevol om hier de nodige kennis van te hebben. Zo kun je cliënten breder adviseren. Daarnaast hebben de mastervakken privatissimum en notariële wetgeving mij een goede basis gegeven voor het werken in de notariële praktijk.

Als notariële student heb je een ruime keuze met betrekking tot scriptieonderwerpen. Ik heb bewust gekozen voor een ondernemingsrechtelijk onderwerp – de reden van een wettelijk verplicht toezichthoudend orgaan bij bepaalde rechtspersonen, waaronder structuurvennootschappen - omdat ik mij in het ondernemingsrecht wil specialiseren in mijn verdere loopbaan. Het leuke aan de notariële studie is dat je een zeer brede kennis van het civiele, maar ook het fiscale recht meekrijgt, en dat je daardoor de kans krijgt om de afweging te maken welk vakgebied jouw voorkeur heeft, breed geformuleerd het onroerend goedrecht, het personen-en familierecht of het ondernemingsrecht. De masterscriptie is de uitgelezen kans om je verder te verdiepen in het vakgebied van jouw voorkeur. Ten slotte raad ik iedereen aan om stage te lopen tijdens de notariële studie, om een goede afweging te kunnen maken in je loopbaankeuze.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.