Universiteit Leiden

nl en

Translation (MA)

Waarom de Universiteit Leiden?

De Universiteit Leiden biedt ambitieuze studenten de nieuwste kennis en de vrijheid om hun eigen expertisegebied te ontwikkelen.

Een topuniversiteit

De Leidse Faculteit Geesteswetenschappen staat ieder jaar weer in de top 30 van humaniora-faculteiten in de THE World University Rankings. Wie studeert aan de Universiteit Leiden, de oudste universiteit van Nederland, profiteert van het meest recente onderzoek en maakt gebruik van voorzieningen die uniek zijn in de wereld, zoals de beroemde Leidse universiteitsbibliotheek en haar bijzondere handschriften en tijdschriften.

Leren van experts

Onderzoekers van het gerenommeerde Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) geven les over linguïstiek in het masterprogramma. Je krijgt niet alleen toegang tot een breedte en diepte in het onderwijs die in Europa bijna ongeëvenaard is, maar ook tot unieke bronnen zoals de beroemde collecties van de Leidse universiteitsbibliotheek. Alle cursussen worden gegeven door een diverse groep wetenschappers, die allemaal werkzaam zijn in internationaal onderzoek, dat ook in de syllabus aan bod komt. De nieuwste theoretische kennis en praktijkvaardigheden maken deel uit van hun expertise, zoals vertaling of tekstanalyse.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.