Universiteit Leiden

nl en

Islamstudies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging Sheherazade

Sheherazade is de vertelster van 1001 nacht én de naam van de studievereniging voor studenten met interesse in het Nabije en Midden-Oosten. Hier kun je je studiegenoten ook buiten de collegezalen ontmoeten. Sheherazade organiseert interessante lezingen, leuke excursies, filmavonden, voordrachten en buitenlandse studiereizen. Je leert dus niet alleen je studiegenoten beter kennen, maar verdiept je nog eens extra in zaken zoals de Arabische taal en cultuur, de archeologie van het Nabije Oosten of het vroegchristelijke gedachtegoed.

Meer weten over Sheherazade? Bezoek de Facebookpagina, Instagrampagina of kijk op onze website.

Abdulhamit Yücel

Student Midden-Oostenstudies

Abdulhamit Yücel

"Leiden is echt een studentenstad, vol jonge mensen. Het is een mooie stad, met oude grachten en een fijne sfeer. We gaan wel eens gezellig lunchen met medestudenten in een van de vele cafeetjes in de buurt van de universiteit."

Laura van Alfen

Student

Laura van Alfen

"Naast de studie ben ik lid van de studievereniging, Sheherazade. Die organiseren activiteiten als lezingen, filmavonden, spelletjesavonden en borrels. Zij organiseerden bijvoorbeeld ook ze een bijeenkomst voor Eid al-Fitr (het Suikerfeest)."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.