Universiteit Leiden

nl en

Virtuele overhandiging eerste exemplaar Rescue of Business in Europe

Op 10 september 2020 is tijdens het jaarcongres van het European Law Institute (ELI) het boek Rescue of Business in Europe gepresenteerd. Het boek bevat de resultaten van een onderzoeksproject onder leiding van Bob Wessels en Stephan Madaus met medewerking van Gert-Jan Boon.

Tijdens de bijeenkomst werd door prof. Christiane Wendehorst, president van ELI, het eerste exemplaar virtueel overhandigd aan prof. Ignacio (Universidad Aut├│noma de Madrid, Spanje; tevens secretaris-generaal UNIDROIT).

De publicatie van het boek bij Oxford University Press volgt op de unanieme goedkeuring van het eindrapport in 2017. Het eindrapport, 'Instrument on Rescue of Business in Insolvency Law', omvat 115 aanbevelingen ter bevordering van het herstructureringsrecht in Europa. Het tweede deel van het boek bevat landenrapporten over de huidige herstructureringsregimes in 13 Europese landen en daarnaast een rapport over aanbevelingen van internationale organisaties, waaronder UNCITRAL, de Wereld Bank, INSOL International en INSOL Europe.  

Het volledige bericht is te lezen op de Engelstalige website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.