Universiteit Leiden

nl en

Gert-Jan Boon

Gastmedewerker

Naam
Mr.drs. J.M.G.J. Boon
Telefoon
+31 71 527 7851
E-mail
j.m.g.j.boon@law.leidenuniv.nl

Mr. drs. Gert-Jan Boon is na afronding van zijn master Marketing (Vrije Universiteit, Amsterdam) en master Ondernemingsrecht (Universiteit Leiden) bij de afdeling Bedrijfswetenschappen begonnen met juridisch onderzoek naar het redden van bedrijven in financiële problemen. Zijn onderzoek heeft daarbij een sterk Europees/internationaal karakter.

Meer informatie over Gert-Jan Boon

Gert-Jan is nauw betrokken bij het onderzoeksproject ‘Rescue of Business in Insolvency Law’ van het European Law Institute. Als lid van het Project Team werkt Gert-Jan in een Europees verband met onderzoekers, rechters, advocaten en curatoren aan een juridisch kader in Europa gericht op het redden van bedrijven in financiële problemen.

Samen met professor Bob Wessels doet Gert-Jan onderzoek naar grensoverschrijdende instrumenten (zowel ‘hard lawals ‘soft law) op het terrein van internationaal insolventierecht. Dit omvat onder meer instrument zoals opgesteld door de Europese Unie, de Wereld Bank, UNCITRAL en de European Bank for Reconstruction and Development (‘EBRD’).

Gert-Jan is een fellow van het European Law Institute en lid van het TRI Leiden research team.

Daarnaast was/is Gert-Jan onder meer betrokken bij de volgende projecten:

 - EU Court-to-Court Insolvency Cooperation Principles, 2015 (ontwikkeling van Principles en Guidelines voor samenwerking door Europese rechters in grensoverschrijdende insolventiezaken, een project medegefinancierd door de Europese Unie en het International Insolvency Institute)

 - INSOL Europe, Statement of Principles and Best Practices for Insolvency Office Holders in Europe, 2014 (ontwikkeling van Europese gedragsregels voor curatoren, een project geïnitieerd door INSOL Europe)

 - INSOL Europe, Guidelines for Out-of-Court Restructuring and Turnaround Professionals, 2015 (ontwikkeling van Europese gedragsregels voor restructuring en turnaround professionals voor INSOL Europe)

 - Ontwikkeling van een curriculum voor certificering van Europese Turnaround Professionals (voor EACTP).

 

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Rapenburg 38
2300 RA Leiden
Kamernummer FLEX

Contact

Publicaties

  • BFI Global Insolvency Researcher
  • Charistar Junior Associate

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie