Universiteit Leiden

nl en

Tim van Polanen wint scriptieprijs van de Werkgroep Achttiende Eeuw

Tim van Polanen heeft de scriptieprijs 2018-2019 van de Werkgroep Achttiende Eeuw gewonnen voor zijn scriptie 'Hermanus Noordkerk (1702-1771): een onderzoek naar de beroemdste Amsterdamse advocaat uit de achttiende eeuw' (Universiteit Leiden, Master Geschiedenis). Hij schreef de scriptie onder begeleiding van Judith Pollmann (Universiteit Leiden).

De Vlaams-Nederlandse Werkgroep Achttiende Eeuw reikt eens per twee jaar de scriptieprijs uit. De jury bestond ditmaal uit Fokko Jan Dijksterhuis, Karen Hollewand en Christophe Madelein en schrijft het volgende op de website van de Werkgroep: 'De jury roemt de originaliteit van het onderwerp en de vraagstelling over advocatuur in de achttiende eeuw alsook de excellente uitwerking van de onderzoeksvragen. De studie is zowel analytisch als historisch breed en combineert historische vaardigheden met juridisch-inhoudelijke kennis van zaken. Het is een gedegen onderzoek waarbij de kritische omgang met zowel primaire als secundaire bronnen opvalt. Tim van Polanen slaagt erin een eigen positie in te nemen.'

Tim van Polanen studeerde rechtsgeleerdheid en geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Inmiddels werkt hij onder begeleiding van Egbert Koops aan een proefschrift over de Hoge Raad van Holland, Zeeland en West-Friesland.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.