Universiteit Leiden

nl en

Zo zag de 444-viering eruit bij Geesteswetenschappen

Komende vrijdag vieren we alweer onze 445ste dies natalis: een mooie gelegenheid om nog even terug te blikken op alle activiteiten waarmee we het afgelopen jaar de 444-viering binnen de Faculteit Geesteswetenschappen samen vorm hebben gegeven.

Humanities Matter

Een faculteit als de onze is een schatkamer van en voor talen, cultuur en samenleving. Deze schatten hebben we dit jaar extra in het zonnetje gezet tijdens het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden.

Tijdlijn door het Lipsius: 444 jaar terug in de tijd

Waar kunnen we nu beter terugkijken op 444 jaar Universiteit Leiden, dan bij de faculteit waar we onze geschiedenis daadwerkelijk bestuderen? Om dit bijzondere jaar te vieren is er een fysieke tijdlijn over 444 jaar Geesteswetenschappen aangelegd in het Lipsiusgebouw.

» Lees verder

Vrienden- en Familiedag bij Geesteswetenschappen

Zaterdag 25 mei gooiden de Faculteit Geesteswetenschappen haar deuren open voor de vrienden en familieleden van haar medewerkers. Het werd een gezellige dag vol workshops, lezingen en tours rondom de faculteit. We kijken terug op een succesvolle dag.

» Lees verder

Kunstroute brengt ode aan de geesteswetenschappen

Hoe verbeeld je het belang van de geesteswetenschappen? 25 studenten, alumni en medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen stuurden ter ere van het 444-jarige bestaan van de universiteit uiteenlopende kunstwerken in geïnspireerd door het thema ‘Humanties matter’.

» Lees verder

Uni for City themamiddagen in Leiden en Den Haag

De naam verklapt het al een beetje, was een serie interactieve themamiddagen waarbij we in gesprek gingen met inwoners van Leiden en Den Haag om beter zicht te krijgen op de maatschappelijke thema’s waarin wij er als universiteit voor de stad kunnen zijn. Dit deden wij aan de hand van vier thema's: kunst in de buurt, diversiteit in de klas, armoede in de stad en laaggeletterdheid in het gezin.

» Lees verder

444-feest in de Stadsgehoorzaal

Donderdag 12 september hebben we er samen met onze collega's en studenten een mooi 444-feest van gemaakt. Zowel tijdens als na het feest hebben we veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Aan de hand van de foto's en aftermovie blikken we dan ook met veel plezier terug op deze zeer geslaagde avond!

» Lees verder

Aftermovie Facultaire Feestavond: 444 Years of Humanities

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

444 in beeld

Niet alleen binnen de faculteit vierden we ons 444-jarig bestaan. We gingen ook de stad in!

Met dank aan onze 444-teamleden

Lyonne van Gaalen, Katinka Janssen, Clemens Mayer, Ingrid van Gool, Robin van Vleuten, Rosalien van der Poel, Joost van der Sluijs, Kristina Kovalenko, Katelin Post, Romy Ruigrok, Nathalie Borst, Anneke Stracke, Michel Crama, Sylvia Roest, Kate Bellamy, Sanderien de Jong, Alison Buck, Simon Zwinkels, Lorenzo Oechies, Ivo Kostons, Giovanni Baccani, Michael Rizkalla, Simone Both, Wide Vijselaar, Jannet Harthoorn, Suzé Klok en Dirk van Vugt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.