Universiteit Leiden

nl en

Proefstuderen: een dagje meedraaien op de universiteit

Hoe is het om een bepaalde studie te volgen aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden? Deze studiekiezers ervaarden het tijdens Proefstuderen op vrijdag 24 november. Ze proefden de sfeer op de faculteit en ontdekten waar een opleiding nu écht over gaat.

Loubna Bouroumia (17) - Geschiedenis

"Ik vind Geschiedenis op school het leukste vak, dus vandaar dat ik een kijkje kom nemen. Ik vroeg me aan het begin af of je genoeg kans maakt op werk na een studie Geschiedenis, maar na afloop van de dag ben ik wel iets zelfverzekerder geworden over mijn kansen op de arbeidsmarkt, je kunt toch veel met de studie."

Thomas van Dam (17) - Griekse en Latijnse taal en cultuur

"Ik hou van taal en vind Grieks en Latijn beiden interessant. Het proefstuderen vond ik leerzaam, ik denk dat het een goede afspiegeling is van de studie. Je merkt dat de docenten heel deskundig zijn, dat sprak me aan. Het was leuk dat alle aanwezige studenten ook heel enthousiast meededen."

Felicia van Leeuwen (20) – Arts, Media & Society

"De samenwerking tussen media en kunst interesseert me enorm, zo ging mijn profielwerkstuk over de invloed die social media heeft op kunst. Ik zag deze studie langskomen en hij klonk gelijk interessant, ook omdat het een Engelstalige studie is en je met verschillende nationaliteiten in de klas zit. Tijdens het proefstuderen vond ik het mooi om de passie te zien waarmee de docenten lesgeven."

Davy Chan (18) - Japanstudies

"Ik heb altijd al interesse gehad voor de Japanse cultuur en na een stage in Japan wist ik zeker dat ik hier verder mee wilde. Proefstuderen gaf een goed beeld van wat de studie te bieden heeft. Op de website las ik al veel, maar nu krijg je er echt een gevoel en beeld bij. Tot nu toe staat Japanstudies op nummer 1 bij mijn studiekeuze."

Meike Bongers (17) – Filosofie

"Ik twijfel nog of ik Bedrijfskunde wil studeren, of toch kies voor Filosofie. Ik vond het proefstuderen heel leuk. Je krijgt veel inhoud mee, zo hadden we een hoorcollege over 'een gelukkig leven', dat was interessant. Daarnaast zie je de stad, de mensen en het gebouw. Je krijgt er een beeld bij en ziet of de studie iets voor je is."

Ingrid Douma (24) - Taalwetenschap

"Ik hou van het puzzelen met taal en Taalwetenschap in Leiden biedt als enige universiteit Indo-Europees aan als specialisatie, de basistaal van veel andere talen. Door het proefstuderen heb ik een veel beter beeld of Taalwetenschap iets voor me is. Ik denk dat ik hier wel ga studeren!"

Proefstuderen gemist?

Begin 2018 is er weer een mogelijkheid om te Proefstuderen. Meld je alvast aan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.