Universiteit Leiden

nl en

Studiebezoek jeugdstrafrecht Chinese delegatie aan Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Van 21 augustus tot en met 24 augustus bracht het Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law (RWI) samen met een Chinese delegatie een studiebezoek aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Het studiebezoek werd georganiseerd door de afdeling Jeugdrecht van de faculteit.

Het doel van het bezoek was een kennismaking met het Nederlandse jeugdstrafrecht. De delegatie bestond uit een groep van maatschappelijke werkers, openbaar aanklagers en sociale en juridische wetenschappers. Door middel van dit studiebezoek beoogde het RWI de kennis en het inzicht in kinderrechten te vergroten en bij te dragen aan een betere jeugdstrafrechtpraktijk in China. 

 

 

Vanuit de afdeling Jeugdrecht is een inhoudelijk programma opgesteld waarbij de delegatie in korte tijd intensief kennis heeft gemaakt met het Nederlandse jeugdstrafrechtsysteem. Zo heeft de delegatie een bezoek gebracht aan Bureau Halt, de justitiële jeugdinrichting Teylingereind, het Kinderrechtenhuis, Defence for Children, een Veiligheidshuis en de op resocialisatie georiënteerde koffiebar ‘Heilige Boontjes’ in Rotterdam. Daarnaast is er een uitgebreid en multidisciplinair symposium georganiseerd dat in het teken stond van het jeugdstrafrecht en kinderrechten en waarbij zowel het Nederlandse als het Chinese Jeugdstrafrechtsysteem is besproken en geanalyseerd. Het studiebezoek begon met een officieel welkom door Prof. Joanne van der Leun, decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De Chinese delegatie heeft aangegeven nieuwe kennis en inzichten in het jeugdstrafrecht te hebben verworven en het bezoek als inspirerend te hebben ervaren.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.