Universiteit Leiden

nl en

Kwart bètastudenten haalt propedeuse cum laude

115 van de 448 bètastudenten van lichting 2015/2016 verdienen met een cijfergemiddelde van een 8 de vermelding cum laude voor hun propedeuse. Zes studenten haalden het predicaat summa cum laude (9 gemiddeld), één student haalde drie cumlaudepredicaten voor drie studies.

Uitreiking, muziek en feest

De propedeuse-uitreikingen van de studenten van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen vonden plaats in de Gorlaeus Laboratoria op 11, 12 en 13 oktober. Het ging om de studenten die hun propedeuse in 1 jaar haalden: P-in-1. Vice-decaan Han de Winde heette studenten en familie en vrienden welkom op de dinsdag- en woensdagavond. Donderdagavond werd iedereen verwelkomd door opleidingsdirecteur en hoogleraar Cardiovascular and Metabolic Therapeutics Miranda van Eck. Daarna volgde op alle dagen een korte lezing door een hoogleraar binnen de opleiding. Na een kort muzikaal intermezzo door studenten en de officiële uitreiking volgde een feestelijke borrel in de hal van het Gorlaeus Laboratoria.

Drie avonden

De uitreikingen waren gespreid over drie avonden wegens de grote aantallen uitreikingen. Dinsdag 11 oktober stond in het teken van zes opleidingen: Informatica, Informatica & Economie (I&E), Informatica & Biologie (I&B), Natuurkunde, Sterrenkunde en Wiskunde. Op woensdag was het de beurt aan de studenten van de opleidingen Molecular Science & Technology (MST) en Life Science & Technology (LST), die de Universiteit Leiden gezamenlijk aanbiedt met de TU Delft. De studenten van Bio-Farmaceutische Wetenschappen en Biologie ontvingen op donderdag 13 oktober hun propedeuse.

Annet van den Hul studeerde afgelopen collegejaar Natuurkunde, Sterrenkunde en Wiskunde en haalde voor alle drie het predicaat cum laude.


Bekijk de uitgebreide fotosets op Facebook:
11 oktober: Informatica, Informatica & Economie, Informatica & Biologie, Natuurkunde, Sterrenkunde en Wiskunde
https://www.facebook.com/LeidenScience/posts/1580510191974790
12 oktober: Molecular Science & Technology (MST) en Life Science & Technology (LST)
https://www.facebook.com/LeidenScience/posts/1580524145306728
13 oktober: Bio-Farmaceutische Wetenschappen en Biologie
https://www.facebook.com/LeidenScience/posts/1580559058636570

Aantallen

Tijdens het collegejaar 2015/2016 haalden 448 studenten hun propedeuse in 1 jaar, onder wie 115 cum laude en 6 summa cum laude.

Biologie: 61 (6 cum laude en 1 summa cum laude)
Bio-Farmaceutische wetenschappen: 153 (34 cum laude)
LST: 75 (17 cum laude)
MST: 97 (25 cum laude en 2 summa cum laude)
Informatica: 17 (4 cum laude)
I&E: 9 (1 cum laude)
I&B: 3 (2 cum laude)
Wiskunde: 24 (8 cum laude en 1 summa cum laude)
Sterrenkunde: 20 (7 cum laude en 1 summa cum laude)
Natuurkunde: 29 (11 cum laude en 1 summa cum laude)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.