Universiteit Leiden

nl en

Elsevier: Vijf opleidingen Geesteswetenschappen in Leiden het beste

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft volgens studenten de beste bacheloropleidingen Geschiedenis en Griekse en Latijnse taal en Cultuur. Ook de masteropleidingen Classics and Ancient Civilisations, Neerlandistiek én North American Studies scoren het hoogst. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier.

Elseviers Beste studies is bedoeld voor vwo’ers en havisten op zoek naar een passende bacheloropleiding aan een hogeschool of universiteit. Het onderzoek geeft ook nuttige informatie voor bachelorstudenten die een masteropleiding zoeken. De ranglijst  is gebaseerd op het oordeel van studenten over één vraag in de Nationale Studenten Enquête: hoe tevreden zijn de studenten over hun studie in het algemeen? Ze geven een cijfer tussen de 1 en de 5.

De opleidingen

In het Elsevier-onderzoek staat de Universiteit Leiden volgens studenten op de 3e plaats van brede Nederlandse universiteiten.

Elsevier ‘De Beste Studies’

Het is de 22e keer dat Elsevier een bijlage uitgeeft met een ranking van het hoger onderwijs in Nederland. Ook in afgelopen jaren behaalde de Universiteit Leiden positieve resultaten in deze ranking. Voor de editie 2016 liet Elsevier in totaal 2151 studies van universiteiten, specialistische universiteiten en hogescholen beoordelen.

Bekijk de resultaten

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.