Universiteit Leiden

nl en

Dubbelbenoeming zeven nieuwe Medical Delta-hoogleraren

Zeven nieuwe Medical Delta-hoogleraren ontvouwen hun onderzoeksplannen in een oratiemarathon op 21 juni. De hoogleraren van de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft en het Erasmus MC Rotterdam opereren op het snijvlak van de life sciences en gezondheid en technologie.

Medical Delta

Hun gecombineerde expertise in techniek en zorg brengt gepersonaliseerde medicijnen en dus effectievere behandelingen een stap dichterbij. Als Medical Delta-hoogleraar krijgen de zeven hoogleraren een dubbelaanstelling. Dit betekent dat zij ieder aan twee universiteiten verbonden zijn. Vijf van de zeven hoogleraren zijn hoogleraar in Leiden: Cock van Duijn, Thomas Hankemeier, Rob Nelissen, Marileen Dogterom en Corrie Marijnen. 

Medical Delta-event

De benoeming vindt plaats tijdens het Medical Delta-event in Delft waaraan 350 wetenschappers, ingenieurs, medici en professionals uit de publieke sector deelnemen. Het is de tweede keer dat een dubbelaanstelling plaatsvindt. In 2014 kregen elf hoogleraren een Medical Delta benoeming.  

Innovaties in behandelingen

De samenwerking tussen de eerdere Medical Delta-hoogleraren - ook medici uit Leiden en Rotterdam en ingenieurs uit Delft - leidde al tot innovaties. Bijvoorbeeld ten aanzien van de ontwikkeling van 3D prints van het menselijk lichaam en op het gebied van minimaal invasieve behandelingen. Door deze behandelingen zijn littekens kleiner en kunnen patiënten sneller herstellen.

 Oraties Medical Delta hoogleraren 2016

•             Prof. dr. Cock van Duijn – Erasmus MC / Universiteit Leiden

Precision medicine in Medical Delta: About genes, metabolites and prevention

•             Prof. dr. Thomas Hankemeier – Universiteit Leiden / Erasmus MC

Big Data in Medical Delta: How metabolomics will change healthcare

•             Prof. dr. Marileen Dogterom – TU Delft / Universiteit Leiden 

Can we build a synthetic cell? And will this impact personalised medicine?

•             Prof. dr. Claire Wyman – Erasmus MC / TU Delft

What’s the difference between Angelina Jolie and me? We train scientists to find nanoscale answers.

•             Prof. dr. Corrie Marijnen – LUMC / TU Delft

HollandPTC: a dream comes true: About protons, patients and preferences

•             Prof. dr. Jean-Philippe Pignol – Erasmus MC / TU Delft

Active women with breast cancer: About the one hour radiation treatment

•             Prof. dr. Rob Nelissen – LUMC / TU Delft

Smart Implant Surgery! Medical Delta adds: About patient safety, 3D printed implants & quality

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.