Universiteit Leiden

nl en

Bio Science Park krijgt innovatiecentrum medicijnontwikkeling

Het internationale farmaciebedrijf Grünenthal opent een ‘innovatiehub’ in het Leiden Bio Science Park. Hierdoor kunnen wetenschappers en medicijnontwikkelaars nog beter samenwerken.

Moeilijk behandelbare ziekten

De Innovative Medicines Unit (IMU) wordt Grünenthals Europese centrum voor open innovatie. De vestiging stimuleert nauwe samenwerking met wetenschappers en instituten. IMU – Leiden wil met partners oplossingen ontwikkelen voor patiënten met ziekten die moeilijk behandelbaar zijn. Een voorbeeld zijn fibrotische aandoeningen zoals taaislijmziekte.

Samenwerken in vroeg stadium

De Grünenthal Group is een farmaciebedrijf met dochterondernemingen in 32 landen. Dr. Klaus-Dieter Langner, Chief Scientific Officer bij Grünenthal, stelt: ‘Samenwerking in een vroegtijdig stadium met wetenschappelijke instituten en andere spelers kan bijdragen aan nieuwe ideeën die uiteindelijk patiënten helpen.’

Stimulerend ondernemingsklimaat

Willem te Beest, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en voorzitter van de Leiden Bio Science Park Foundation, reageert verheugd: ‘De komst van IMU-Leiden naar het Bio Science Park bewijst dat het grootste Nederlandse cluster op het gebied van biotech en biofarmacie levendig is en een stimulerend ondernemingsklimaat heeft. Het bewijst ook dat onze universitaire koers van open innovatie succesvol is en dat de Biotech Training Facility in dit park een aanwinst is en een pré voor Grünenthal.’
De Biotech Training Facility, het eerste scholingscentrum op dit gebied in Nederland, wordt op 8 februari 2016 geopend door minister Henk Kamp.

Waardevolle aanvulling

Ook wethouder Robert Strijk (Bereikbaarheid, Economie, Binnenstad en Cultuur) noemt het innovatiecentrum een aanwinst. ‘Het doet mij goed te horen dat Grünenthal heeft gekozen voor Leiden Bio Science Park. Het behoort tot de top vijf van meest succesvolle wetenschapsparken in Europa. Grünenthal zal een waardevolle aanvulling zijn voor onze life sciences community.’ 

In het Leiden Bio Science Park (LBSP) werken zo’n 17.000 medewerkers aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en behandelmethoden. Het maakt deel uit van Medical Delta, een op onderzoek gebaseerd cluster van life sciences, gezondheid en technologie die LBSP verbindt met de belangrijkste universiteiten en medische centra in de regio Delft/Rotterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.