Universiteit Leiden

nl en

Vasiliki Kosta

Universitair Hoofddocent

Naam
Dr. V. Kosta
Telefoon
+31 71 527 8540
E-mail
v.kosta@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5123-4059

Vasiliki Kosta studeerde rechten aan King’s College Londen, waar ze in 2006 de bachelor behaalde en de master European Law ‘with distinction’ in 2007.  Vervolgens begon zij aan een promotie-onderzoek aan het Europees Universitair Instituut in Florence, Italië, Haar thesis draagt de titel ‘Fundamental Rights in Internal Market Legislation’. Tevens werkte zij als onderzoeksmedewerker aan de Academy of European Law, EUI Florence. 

Meer informatie over Vasiliki Kosta

In 2011 was Kosta werkzaam als stagiaire bij het Hof van Justitie van de EU en ook rondde zij in 2011/2012 een traineeship af  bij het  EU Fundamental Rights Agency: 'Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten' (FRA).

Kosta verdedigde op 17 juni 2013 haar proefschrift getiteld: "Fundamental Rights in Internal Market Legislation" aan de Academy of European Law, EUI Florence.

In 2017 was Kosta Emile Noël Fellow bij het Jean Monnet Center van de New York University (NYU) School of Law.

Ze is met behulp van een NWO-VIDI-onderzoekssubsidie onderzoeksleider van het project: “The EU Fundamental Right to ‘Freedom of the Arts and Sciences’: Exploring the Limits on the Commercialisation of Academia”. 

Universitair Hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.34

Contact

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.