Universiteit Leiden

nl en

Matthew Kenworthy

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. M.A. Kenworthy
Telefoon
+31 71 527 8455
E-mail
kenworthy@strw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-7064-8270

Matthew Kenworthy is een Associate Professor bij de Sterrewacht Leiden. Zijn onderzoek richt zich op de zoektocht naar exoplaneten en de technieken die ons kunnen helpen ze te vinden, zoals coronagrafische optica en de puntspreidingsfunctie reconstructie technieken.

Meer informatie over Matthew Kenworthy

Matthew Kenworthy promoveerde aan de Universiteit van Cambridge. Hij was PostDoc bij de Steward Observatory en de Universiteit van Cincinnati. Daarna was hij een Instrument Scientist en Assistant Professor bij de Steward Observatory. Momenteel is hij een Associate Professor bij de Sterrewacht Leiden.

Een van Kenworthy’s lopende projecten is De beta Pic b Hill sphere monitoring campaign 2016-2018. Hij wil alle geplande waarnemingen voor de beta Pic b Hill sphere transit verzamelen. Beta Pic b is een exoplaneet die in een baan rond de ster Bèta Pictoris gaat en de Hill sphere is het volume van de ruimte rond de exoplaneet waar de gravitatie van de exoplaneet domineert over de gravitatie van de ster. Door te kijken naar de transit van de beta Pic b Hill sphere, krijgen we een zeldzame kans om de omgeving rondom een jonge en zich nog ontwikkelende exoplaneet te bestuderen.

STRW page

Persoonlijke homepage

Universitair hoofddocent

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Sterrewacht
  • Sterrewacht

Werkadres

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Kamernummer BW4.47

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.