Universiteit Leiden

nl en

Première: Astronomy on Tap Leiden

In een café een drankje drinken en tegelijk wat opsteken over sterrenkunde: dat is Astronomy on Tap. Op maandag 27 maart vindt de eerste editie plaats in Leiden.

Zeven trappisten

Vanaf 20:00 uur kunnen bezoekers in Grand Café de Burcht luisteren naar Sterrewacht-onderzoeker Matthew Kenworthy. Hij vertelt over zeven exoplaneten genaamd trappisten, die gevonden zijn buiten ons zonnestelsel vlakbij dwergster TRAPPIST-1. Daarna laat zijn collega Christian Ginski zien hoe zulke exoplaneten worden gefotografeerd. De presentatie van de Engelstalige avond is in handen van organisator Liz Guzman.

Met een drankjes het heelal verkennen

De organisatoren van Astronomy on Tap geven in lokale cafés toegankelijke presentaties over sterrenkundige onderwerpen; van planeten en zwarte gaten, tot sterrenstelsels en het begin van het universum. Tijdens dit gratis evenement is de hele avond tijd voor vragen en interactie met de sprekers, onder het genot van een drankje. Verder worden spellen en quizzen gespeeld, terwijl onderzoekers en onderwijzers, schrijvers, artiesten en anderen onthullen hoe zij het heelal verkennen.

Satellietlocaties

Astronomy on Tap werd in 2013 opgezet door Meg Schwamb in New York. Tegenwoordig zijn meerdere satellietlocaties actief in de Verenigde Staten. Dit is de eerste keer dat het evenement wordt georganiseerd in Leiden. Astronomy on Tap zal elke laatste maandag van de maand terugkeren in Grand Café de Burcht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.