Universiteit Leiden

nl en

Marieke Bos

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. M.G.N. Bos
Telefoon
+31 71 527 6624
E-mail
m.g.n.bos@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1632-9217

Marieke Bos is universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Marieke Bos

Nieuws

Marieke Bos is universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Onderzoek naar mentale gezondheid van jongeren

Marieke’s onderzoek is gericht op het begrijpen van neurobiologische mechanismes die een rol spelen bij het ontstaan en het in stand houden van psychopathologie bij adolescenten en jongvolwassenen. Voor haar onderzoek maakt Marieke gebruik van experimentele taken in combinatie met neurobiologische metingen: zoals hormonen, psychofysiologische maten (hartslag, huidgeleiding, EMG) en beeldvormende technieken (MRI).

Marieke's werk is verbonden aan het Brain and Development Research Center van de Universiteit Leiden en aan Promenta Research Center dat een samenwerking is vanuit Universiteit van Olso en o.a., Universiteit van Leiden.

Onderwijs

• Advanced Psychodiagnostics
• Supervisor klinische stage
• Begeleiding masterscriptie

Kort CV

Marieke studeerde Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is werkte daarna als psycholoog bij FORA (Forensische diagnostiek) en als junior onderzoeker bij De Waag (ambulante forensische GGZ-instelling). Vervolgens rondde ze de Research Master aan de UvA af, waarna zij direct aan haar promotieonderzoek begon naar de plasticiteit van emotionele herinneringen (Promotoren: prof. Merel Kindt en prof. Tom Beckers).

Marieke deed haar postdoctorale onderzoek naar de sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren met austisme (www.focusonemotions.nl) en was als senior post-doc verbonden aan het Brain & Development Research Center, waarbij ze onderzoek deed naar de relatie tussen structurele brein ontwikkeling en psychopathologie bij adolescenten. Sinds 2018 is Marieke als universitair docent verbonden aan de afdeling Ontwikkeling- en Onderwijspsychologie.

Begeleiding promovendi

I.H. van de Groep (2018 – nu)
Dr. E. Broekhof (2015 -2019)

Registraties

BAPD kwalificatie, Nederlands Instituut voor Psychologen

Relevante links

Leiden Psychology Blog
LinkedIn
Twitter   
Brain and Development Research Center
Brightwave onderzoek

Universitair hoofddocent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B37

Contact

Publicaties

  • @ease betrokken bij de start @ease Leiden//werven van vrijwiligers// training geven
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.