Universiteit Leiden

nl en

Podcast: chaos in het puberbrein

Uitgerekend in de puberteit ontwikkelen jongeren vaak emotionele problemen zoals depressies en agressiviteit. Heeft dat te maken met de snelle ontwikkeling van de hersenen? Psycholoog Marieke Bos vertelt erover in onze podcast Enkeltje Wetenschap.

Marieke Bos werkt als universitair docent in het Brain and Development Lab van de Universiteit Leiden, ons centrum voor hersenonderzoek. Daar onderzoekt ze of de hersenontwikkeling van adolescenten invloed heeft op het ontstaan van emotionele en gedragsproblemen. Die ontstaan namelijk opvallend vaak in die levensperiode.

Vorige afleveringen

Beluister alle afleveringen van Enkeltje Wetenschap.

Of abonneer je via je podcastapp:

  • Spotify
  • Soundcloud
  • iTunes
  • Stitcher
  • Castbox
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.