Universiteit Leiden

nl en

Marieke Bos

Universitair docent

Naam
Dr. M.G.N. Bos
Telefoon
+31 71 527 6624
E-mail
m.g.n.bos@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1632-9217

Marieke Bos is Universitair Docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Marieke Bos

Marieke heeft klinische psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is daarna werkzaam geweest as psycholoog bij FORA (Forensische diagnostiek) en als junior onderzoeker bij De Waag (ambulante forensische GGZ-instelling). Zij heeft vervolgens de Research Master aan de UvA afgerond, waarna zij direct is begonnen aan haar promotie onderzoek bij dezelfe universiteit naar de plasticiteit van emotionele herinneringen (Promotoren: prof. Merel Kindt en prof. Tom Beckers).

Marieke deed haar postdoctorale onderzoek naar de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren met austisme (www.focusonemotions.nl) en was als senior post-doc verbonden aan het Brain & Development Research Center (www.brainanddevelopment.nl) waarbij ze onderzoek deed naar de relatie tussen structurele brein ontwikkeling en psychopathologie bij adolescenten. Sinds 2018 is Marieke verbonden als Universitair docent aan de afdeling ontwikkeling- en onderwijspsychologie.

Onderzoek

Marieke’s onderzoek is gericht op het begrijpen van neurobiologische mechanismes die een rol spelen bij het ontstaan en het instand houden van psychopathologie tijdens de adolescentie en jong volwassenheid. Voor haar onderzoek maakt Marieke gebruik van experimentele taken in combinatie met neurobiologische metingen: zoals hormonen, psychofysiologische maten (hartslag, huidgeleiding, EMG) en beeldvormende technieken (MRI).

Marieke's werk is verbonden aan het Brain and Development Research Center van de Universiteit Leiden en aan Promenta Research Center dat een samenwerking is vanuit Universiteit van Olso en o.a., Universiteit van Leiden.

Onderwijs

• Advanced Psychodiagnostics
• Supervisor klinische stage
• Begeleidng masterscriptie

Begeleiding promovendi

I.H. van de Groep (2018 – nu)

Dr. E. Broekhof (2015 -2019)

 

Registraties

BAPD kwalificatie, Nederlands Instituut voor Psychologen

Relevante links

Leiden Psychology Blog
LinkedIn
Twitter   
Brain and Development Research Center
Brightwave onderzoek

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B37

Contact

  • @ease betrokken bij de start @ease Leiden//werven van vrijwiligers// training geven
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.