Universiteit Leiden

nl en

Maarten Lamers

Universitair docent

Naam
Dr. M.H. Lamers
Telefoon
+31 71 527 7033
E-mail
m.h.lamers@liacs.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2672-5475

Cross-disciplinair onderzoeker, die AI en informatica combineert met andere interesses en speels denken.

Meer informatie over Maarten Lamers

Ik ben een cross-disciplinair onderzoeker, die AI en informatica combineert met andere interesses. In mijn werk benader ik de academische wereld op een speelse manier, zowel qua onderwerp als qua methode. Ik geloof dat speelsheid een waardevolle troef kan zijn in academisch werk. Deze benadering staat ook centraal in het Media Technology Master-of-Science programma, waar ik doceer.

Speelsheid

Thema's die terugkomen in mijn onderzoek en lezingen zijn kunstmatige intelligentie, robots, hybride bio-digitale systemen, en natuurlijk speelsheid.

Wellicht interessant om te weten is dat ik door Vrij Nederland (2015) ben geselecteerd als een van de "meest inspirerende technologen, uitvinders en knutselaars van Nederland". Ook gaf ik een TEDx talk getiteld "Academic Freedom for the Young" waarin ik betoog dat academische speelsheid het recht van een student zou moeten zijn.

Bio

Tijdens mijn studie specialiseerde ik in AI. Voor mijn doctoraal (Universiteit Leiden, 2001) heb ik neurale netwerktechnieken toegepast op data-analyse problemen in de milieu-epidemiologie bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Mijn Masterdiploma in informatica (Universiteit Utrecht, 1993) behaalde ik na een specialisatie in neurale netwerken voor medische beeldverwerking. In 1992 was ik uitwisselingsstudent aan de Universiteit van Wisconsin in Madison, USA. Ik ben geboren in 1968, mocht je dat willen weten.

Sinds 2002 ben ik universitair docent aan het Instituut voor Informatica van de Universiteit Leiden (LIACS). Ik ben lid van de bestuurscommissie van hun Media Technology MSc programma en doceer in datzelfde programma. Mijn onderzoek is cross-disciplinair en combineert AI en informatica met andere interesses.

Buiten de muren van de universiteit was ik medeoprichter van het lasergame-merk LaserMaxx, een groot merk lasergames wereldwijd, waarvoor ik nog steeds gametechnologie ontwerp. Via dit werk was ik technisch spelproducent voor het nationale TV-programma "Wie is de Mol?" (2000-2014).

Universitair docent

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst of Advanced Computer Science

Werkadres

Snellius
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden
Kamernummer 133

Contact

  • Opgenomen in intern register
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.