Universiteit Leiden

nl en

Joery Matthys

Universitair docent

Naam
Dr. J. Matthys
Telefoon
+31 70 800 9395
E-mail
j.matthys@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-7269-2243

Joery Matthys is universitair docent aan het Institute of Security and Global Affairs, waar hij deel uitmaakt van het team Policing Studies. Hij concentreert zich vooral op het besturen van de politie, met inbegrip van de samenwerking met andere publieke en private actoren.

Meer informatie over Joery Matthys

Joery Matthys (1979) is universitair docent aan het Institute of Security and Global Affairs. Hij behaalde zijn co-doctoraat in de Rechten in 2009, uitgereikt door de Universiteit Gent en Universita Di Torino. Daarvoor studeerde hij rechten (Universiteit Gent), rechtseconomie (Universiteit Gent/Erasmusuniversiteit Rotterdam), en Criminologie (Universiteit Gent). Alvorens hij begon bij de Universiteit Leiden, was hij werkzaam aan het Instituut voor de Overheid (Public Governance Institute), Katholieke Universiteit Leuven. In 2012 stapte hij over naar het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden, waarna hij in 2016 de overstap maakte naar het Institute of Security and Global Affairs. 

Met betrekking tot onderwijs heeft Joery ervaring met lesgeven over onderzoeksmethoden, publiek management, publiek-private samenwerking op het gebied van veiligheid, en recht en veiligheid. Momenteel is hij betrokken bij vakken over veiligheidsactoren en politiestudies. Ook heeft hij de afgelopen jaren zowel bachelor- als masterscripties begeleid, en is hij coördinator van het Academic Excellence Programme binnen de Master Crisis and Security Management. Wat onderzoek betreft, heeft hij onderzoek gedaan naar multi-level governance, kwaliteitsmanagement in de private veiligheidssector, verantwoording van veiligheidsactoren, crisismanagement, publiek-private coördinatie in de veiligheidssector en politieonderzoek.

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs
  • Intelligence

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.01

Contact

Publicaties

  • Tijdschrift voor de Politie Redactielid
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.