Universiteit Leiden

nl en

Janne van Doorn

Universitair docent

Naam
Dr. A.J. van Doorn
Telefoon
+31 71 527 1972
E-mail
a.j.van.doorn@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1034-7740

Janne van Doorn is sinds augustus 2016 universitair docent aan het instituut Strafrecht en Criminologie.

Meer informatie over Janne van Doorn

Algemeen

Janne van Doorn is sinds augustus 2016 universitair docent aan het instituut voor Strafrecht en Criminologie. Ze heeft een Research Master in Social and Behavioral Sciences afgerond aan Tilburg University. Janne is vervolgens haar promotie aan het Tilburg Institute for Behavioral Economics Research (TIBER) en het departement Sociale Psychologie van Tilburg University gestart. Ze heeft haar proefschrift over de prosociale consequenties van boosheid op 19 november 2014 verdedigd. Daarna is ze werkzaam geweest als medewerker extern onderzoek bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag.

Onderzoek

Met een achtergrond in de (emotie)psychologie is haar onderzoek gericht op stereotypering en emoties in relatie tot criminaliteit/slachtofferschap. Hieronder vallen thema’s als het ‘emotional victim effect’, de rol van stereotypen in de beoordeling van slachtoffers, maar ook de studie van emoties in stedelijke omgevingen (veiligheidsbeleving).

Onderwijs

Momenteel is Janne als docent betrokken bij het vak ‘Inleiding Criminologie’ (propedeuse) en begeleidt zij studenten bij hun bachelor- en masterscriptie. Daarnaast verzorgt ze onderwijs binnen Urban Studies (campus Den Haag). Ook is ze coördinator van het extracurriculaire onderwijs, waaronder de minor Criminologie.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.21

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.