Universiteit Leiden

nl en

Janne van Doorn in Mr. Online over nieuwe cold case-vakken

Dit academisch jaar beginnen op de Universiteit Leiden twee nieuwe keuzevakken over zogeheten cold cases. Dit project wordt gecoördineerd door universitair docent Janne van Doorn, die erover spreekt met Mr. Online.

Janne van Doorn

De nieuwe vakken zijn tot stand gekomen vanuit een wens van studenten crimonologie, vertelt Van Doorn in het juristenmagazine. 'Onder deze studenten bleek de behoefte aan meer praktijk binnen de opleiding. Daarnaast lag er ook bij de politie een wens om meer gebruik te maken van de kennis die binnen de Universiteit Leiden aanwezig is. Hieruit zijn de huidige keuzevakken voortgekomen.'

De politie is nauw betrokken bij de vakken. Zo verzorgt de politie hoorcolleges en begeleidt de politie een kleine groep studenten die met een echte cold case aan de slag gaat. 'Studenten gaan het dossier en overige gegevens van de zaak analyseren, waarover ze een rapport met een kritische reflectie en (onderzoeks)aanbeveling schrijven voor de politie.'

Lees hier meer over de nieuwe keuzevakken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.