Universiteit Leiden

nl en

Jan Maarten Elbers

Universitair docent

Naam
Dr. J.M. Elbers
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.m.elbers@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1280-552X

Titel onderzoek: Inzicht in de rol van autonomie en cognitieve capaciteit in de resocialisatie van gedetineerden in Nederlandse penitentiaire inrichtingen.

Meer informatie over Jan Maarten Elbers

Jan Maarten Elbers is sinds 16 september 2019 werkzaam als promovendus bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Na een criminologische bachelor volgde hij twee criminologische masters aan de Universiteit Leiden (2014-2016). Zijn masterscriptie over de resocialisatie van politiek gevoelige zedendelinquenten is genomineerd voor de Jan Brouwer scriptieprijs. Tijdens zijn masters is hij anderhalf jaar werkzaam geweest als assistent onderzoeker aan the Institute of Global Affairs in Den Haag. Na zijn afstuderen heeft Jan Maarten twee jaar gewerkt als (onderzoek)trainee bij het Instituut Fysieke Veiligheid.

Onderzoek

Jan Maarten is als promovendus betrokken bij de Life in Custody [LIC] study, een onderzoek dat het Instituut Strafrecht & Criminologie uitvoert in opdracht van de Dienst Justitiƫle Inrichtingen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit survey-onderzoek beoogt de relatie tussen het werkklimaat van het personeel en het leefklimaat van de gedetineerden in kaart te brengen, evenals de consequenties van het werkklimaat en het leefklimaat voor de gedetineerden tijdens detentie en na detentie in alle Nederlandse gevangenissen.

Zijn promotieonderzoek richt zich op de rol van autonomie en cognitieve capaciteit in de resocialisatie van gedetineerden in Nederlandse Penitentiaire Inrichtingen.

Onderwijs

Jan Maarten is actief in onderwijs in de bachelor- en master fase van de opleiding Criminologie. Hij ondersteunt in het mastervak Criminaliteit en beleid in grote steden en is betrokken bij het begeleiden van bachelorscriptie studenten.

 

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.33

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.