Universiteit Leiden

nl en

Esther van den Bos

Universitair Docent

Naam
Dr. E.J. van den Bos
Telefoon
+31 71 527 6868
E-mail
bosejvanden@fsw.leidenuniv.nl

Esther van den Bos is universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Esther van den Bos

Esther van den Bos is universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Haar huidige onderzoek is gericht op lichamelijke stressreacties en gedrag in sociale situaties waarin mensen beoordeeld worden (b.v. spreken in het openbaar). Ze is geïnteresseerd in de normale ontwikkeling van non-verbale, fysiologische en neuroendocriene reacties op zulke situaties tijdens de adolescentie. Ze bestudeert met name hoe de ontwikkeling van deze reacties samenhangt met de lichamelijke en sociaal-cognitieve ontwikkeling. Daarnaast onderzoekt ze of jongeren die veel last hebben van sociale angst of spreekangst een ander ontwikkelingspatroon vertonen.

Esther promoveerde in 2007 bij Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze schreef haar proefschrift over impliciet leren van kunstmatige grammatica’s, onder begeleiding van dr. Fenna Poletiek en prof. dr. Bernhard Hommel. In 2007-2008 ontving ze een Niels Stensen Fellowship om onderzoek te doen naar statistisch leren van structuren die voorkomen in natuurlijke taal in het Cognitive Neuroscience Lab aan Cornell University. Daarna werkte ze als docent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2011 keerde ze terug naar Leiden als postdoc op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie.

 

Universitair Docent

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie