Universiteit Leiden

nl en

Fenna Poletiek

Universitair docent

Naam
Dr. F.H. Poletiek
Telefoon
+31 71 527 3641
E-mail
poletiek@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-4803-431x

Fenna Poletiek is Universitair Docent Cognitieve Psychologie bij de Universiteit Leiden en Senior Investigator bij het Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek. Fenna Poletiek is ook Gasthoogleraar bij het Instituut voor Neurowetenschap van de Universiteit van Newcastle (VK). Bovendien zal Fenna Poletiek vanaf september 2023 de ILCB-IMéRA-leerstoel bezetten aan de Universiteit van Aix-en-Provence/Marseille (FR). ILCB is het Instituut voor Taal Communicatie en de Hersenen. IMéRA is het Instituut voor Geavanceerde Studies Marseille/Aix.

Taal en Cognitie

Fenna Poletiek's hoofd-onderzoeksonderwerp is Taal en Cognitie. Samen met haar studenten, verkent ze de cognitieve aspecten van taalstructuur, taalverwerving en verwerking. Het gaat om de rol van visuele perceptie, kennis van de wereld om ons heen, en de rol van mentale inspanning bij taalgebruik. Fenna Poletiek gebruikt een mix van gedragsmaten, computationeel modelleren, neurocognitieve en vergelijkende benadering. Fenna Poletiek's PolBoc Lab (Perception, Language, Behavior, Cognition) is een samenwerking met a de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Met name met dr Bocanegra.

Besliskunde

Fenna Poletiek is ook geïnteresseerd in hoe fundamentele principes van Besliskunde kunnen worden toegepast in de praktijk. Bijvoorbeeld, samen met derde partijen, onderzoekt Fenna Poletiek basis geheugeneffecten in politieverhoren: in het IMMCI-project (Implicit Memory Methods for Criminal Investigation), in het ‘kunststijlherkenningsonderzoek’ , en in haar onderzoek naar de gedragseffecten van verschillende beloningsstructuren, zoals een BasisInkomen. Fenna Poletiek onderzoekt ook of de wet van Snellius’ over licht ook geldt voor mensen!

Voor meer informatie zie Engelstalig profiel van Fenna Poletiek

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Cognitieve Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 2B24

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geregistreerd bij de Landelijke Deskundigen Makelaardij Getuige Deskundige in Strafzaken
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.