Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Esther van den Bos

Universitair Docent

Naam Dr. E.J. van den Bos
Telefoon +31 71 527 6868
E-mail bose@fsw.leidenuniv.nl

Esther van den Bos is universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie Esther van den Bos

Esther van den Bos is universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Haar huidige onderzoek is gericht op lichamelijke stressreacties en gedrag in sociale situaties waarin mensen beoordeeld worden (b.v. spreken in het openbaar). Ze is geïnteresseerd in de normale ontwikkeling van non-verbale, fysiologische en neuroendocriene reacties op zulke situaties tijdens de adolescentie. Ze bestudeert met name hoe de ontwikkeling van deze reacties samenhangt met de lichamelijke en sociaal-cognitieve ontwikkeling. Daarnaast onderzoekt ze of jongeren die veel last hebben van sociale angst of spreekangst een ander ontwikkelingspatroon vertonen.

Esther promoveerde in 2007 bij Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze schreef haar proefschrift over impliciet leren van kunstmatige grammatica’s, onder begeleiding van dr. Fenna Poletiek en prof. dr. Bernhard Hommel. In 2007-2008 ontving ze een Niels Stensen Fellowship om onderzoek te doen naar statistisch leren van structuren die voorkomen in natuurlijke taal in het Cognitive Neuroscience Lab aan Cornell University. Daarna werkte ze als docent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2011 keerde ze terug naar Leiden als postdoc op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie.

 

Contact
Contact
Contact
Universitair Docent
Faculteit der Sociale Wetenschappen
Instituut Psychologie
Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie
Werkadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B47
Contact
+31 71 527 6868
bose@fsw.leidenuniv.nl

Geen relevante nevenwerkzaamheden