Universiteit Leiden

nl en

Dennis Broeders

Senior Fellow Cyber Norms Program

Naam
Dr. D.W.J. Broeders
Telefoon
+31 70 800 9030
E-mail
d.w.j.broeders@fgga.leidenuniv.nl

Dennis Broeders is Universitair Hoofddocent Veiligheid en Technologie en Senior Fellow The Hague Program for Cyber Norms bij het Institute of Security and Global Affairs (ISGA) in Den Haag. Zijn onderzoeksterrein is de relatie tussen veiligheid, technologie en beleid met specifieke interesses in cyber security, internet governance, cyber norms, big data, surveillance en veiligheid.

Doorkiesnummer: 8967.

Meer informatie over Dennis Broeders

Dennis Broeders is Universitair Hoofddocent Veiligheid en Technologie en Senior Fellow The Hague Program for Cyber Norms bij het Institute of Security and Global Affairs (ISGA) in Den Haag. Zijn onderzoeksterrein is de relatie tussen veiligheid, technologie en beleid met specifieke interesses in cyber security, internet governance, cyber norms, big data, surveillance en veiligheid. 

Dennis Broeders doceert in de bachelor Security Studies en bij de Cyber Security Academy. Daarnaast is hij geregeld gastdocent op andere universiteiten en bij programma’s voor professionals.

Hij is auteur van  het boek ‘The public core of the internet’ (Amsterdam University Press, 2015) en is actief in het nationale en internationale debat over cyber security, internet governance en cyber normen. Hij sprak onder meer bij de VN in Geneve, het Internet Governance Forum, CyfY en CyCon en was betrokken bij diplomatieke processen als de EU-China cyber dialoog en de UN GGE.     

Hij verbleef in 2008 als visiting research fellow aan het Wissenschaftszentrum für Sozialforschung in Berlijn (WZB), in 2011 aan het Oxford Internet Institute (OII) van de Universiteit van Oxford. Voor zijn aanstelling bij ISGA werkte hij als projectcoördinator bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in Den Haag. Tot 1 november 2018 was hij als hoogleraar Technologie en Samenleving verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.     

Senior Fellow Cyber Norms Program

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.20

Contact

  • CTIVD Lid Kenniskring
  • EU Cyber Direct Member Academic Advisory Board
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.