Universiteit Leiden

nl en

Closing the Gap 2023 staat voor de deur: drie vragen over deze conferentie

Op woensdag 6 en donderdag 7 december wordt de derde editie van de Closing the Gap conferentie gehouden in Den Haag, gehost door EU Cyber Direct. Drie vragen aan Lise Andersen over deze conferentie.

Wat is het belangrijkste doel van de Closing the Gap-conferentie?

Andersen: ‘De editie van dit jaar van de Closing the Gap Conference zal regionale perspectieven op opkomende en ontwrichtende digitale technologieën onderzoeken. Met deze focus willen we de diversiteit aan interpretaties van de bijbehorende uitdagingen en kansen onderzoeken. Op die manier willen we het denken over dit onderwerp, dat tot nu toe voornamelijk Westers of Europees georiënteerd was, de-centreren. De thematische focus van de conferentie is met opzet breed gehouden, om een verscheidenheid aan perspectieven, ideeën en mechanismen vanuit verschillende disciplines naar voren te brengen. Deze perspectieven moeten beleidsmakers, cyberdiplomaten en academici helpen om ze te informeren en bij te dragen aan empirisch onderbouwde beleidsvorming. Als resultaat van de conferentie zullen we een ‘edited volume’ publiceren om het werk van deze wetenschappers permanent toegankelijk te maken voor een breder publiek.’

Lise Andersen

Voor wie is de conferentie bedoeld?

Andersen: 'De conferentie is bedoeld voor zowel beginnende als gevestigde wetenschappers uit het hele disciplinaire spectrum. Mensen uit de praktijk die geïnteresseerd zijn in het onderwerp worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan deze conferentie.'

Welke sessie zou je willen uitlichten?

Andersen: 'Allemaal! We hebben een fantastische selectie van werk dat wordt gepresenteerd in vijf panels over een reeks technologieën en met verschillende landen in de focus. We hebben ook twee rondetafelgesprekken, waarin een indrukwekkende groep experts met ons van gedachten zal wisselen over de internationale technopolitiek van AI en over het overbruggen van de kloof tussen technologie en beleid.’

Lees meer over de conferentie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.