Universiteit Leiden

nl en

Bram Hoonhout

Onderwijsontwikkelaar

Naam
Dr. B.M. Hoonhout
Telefoon
+31 71 527 3526
E-mail
b.m.hoonhout@ha.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1414-8845

Bram Hoonhout is sinds 2019 werkzaam bij de Honours Academy als coördinator van het Honours College. Eerder werkte hij als universitair docent bij de opleiding Economische Geschiedenis van de Universiteit Leiden en als Education Programme Director bij het N.W. Posthumus Instituut in Nijmegen. Hij promoveerde aan het Europees Universitair Instituut in Florence op de vergeten Nederlandse koloniale geschiedenis in Guyana.

Meer informatie over Bram Hoonhout

Bij het Honours College werkt Bram, samen met de programma-assistent, aan het overkoepelende beleid voor het programma, organiseert hij evenementen en is hij verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg. Ook werkt hij aan onderwijsvernieuwing, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe honoursprogramma’s.

Bram is zelf ook actief als docent binnen het honoursprogramma met zijn ‘Designing Your Life’ (DYL)-project, waarvoor hij in 2021 een Senior Comeniusbeurs kreeg toegekend. De Designing Your Life-colleges zijn erop gericht om studenten met meer vertrouwen hun toekomst tegemoet te laten treden, door ze hun talenten en creativiteit te laten ontdekken, te leren netwerken en hun loopbaanbanen te laten visualiseren.

Samen met Arjen de Vetten, Esther van Leeuwen en Emily Oxenaar doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van deze interventie. In 2023 ontwikkelde hij een speciale DYL-module voor studenten die zich tijdens hun loopbaan graag willen bezighouden met duurzaamheid en klimaatverandering.  

Onderwijsontwikkelaar

  • Honours Academy
  • HA Algemeen

Werkadres

Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Kamernummer A.108

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.