Universiteit Leiden

nl en

Arjen Boin

Hoogleraar Publieke Instituties en Openbaar Bestuur

Naam
Prof.dr. R.A. Boin
Telefoon
+31 71 527 2233
E-mail
boin@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-0923-1484

Arjen Boin is als hoogleraar Publieke Instituties en Governance verbonden aan het Instituut Politieke Wetenschap. Hij maakt deel uit van het Instituutsbestuur als directeur strategie en organisatie.

Meer informatie over Arjen Boin

Arjen Boin is sinds 2014 als hoogleraar Publieke Instituties en Governance werkzaam bij het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden. Hij was eerder werkzaam bij de Universiteit Utrecht en Louisiana State University (Verenigde Staten).

Arjen Boin maakt deel uit van het Instituutsbestuur als directeur strategie en organisatie.

Arjen Boin heeft vele publicaties op zijn naam staan op het gebied van crisismanagement, publiek leiderschap en publieke instituties. Zo publiceerde hij recentelijk Guardians of Public Value, Understanding the Creeping Crisis en Governing the Pandemic (alle drie in 2021 verschenen bij Palgrave en gratis te downloaden via de links).

In 2020 publiceerde hij het boek COVID-19: Een analyse van de nationale crisisrespons (Crisis University Press). In zijn boek Managing Hurricane Katrina (Louisiana State University Press, 2019) analyseren Boin en co-auteurs welke lessen we van deze megaramp kunnen leren. Verder is Boin co-auteur van The Politics of Crisis Management (2005, Cambridge University Press; bekroond met een APSA Herbert A. Simon Book Award), Governing after Crisis (2008, Cambridge University Press), Designing Resilience (2010, Pittsburgh Pres) en The European Union as Crisis Manager (2013, Cambridge University Press).

Arjen Boin is voormalig editor van het wetenschappelijk tijdschrift Public Administration en maakt deel uit van de redacties van de volgende tijdschriften: Journal of Contingencies and Crisis Management (Wiley), Risks, Hazards and Crisis in Public Policy (Wiley) en International Journal of Emergency Management (Inderscience).

Tevens is Arjen Boin managing partner bij Crisisplan BV en een van de oprichters van de European Societal Security Research Group.

Hoogleraar Publieke Instituties en Openbaar Bestuur

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5B05A

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Crisisplan BV eigenaar/consultant
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.