Universiteit Leiden

nl en

Arjan Blokland

Hoogleraar Criminology and Criminal Justice

Naam
Prof.dr.mr. A.A.J. Blokland
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
a.a.j.blokland@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-0366-2205

Arjan Blokland is benoemd als hoogleraar Criminology & Criminal justice bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Arjan Blokland

Arjan Blokland is per 1 september 2010 hoogleraar Criminology & Criminal justice bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. 

Arjan Blokland was vijf jaar politieman in Rotterdam-Rijnmond alvorens hij aan een universitaire studie begon. Hij studeerde criminologie en sociale psychologie in Utrecht en promoveerde in 2005 bij de Universiteit Leiden cum laude op Crime over the life span: Trajectories of criminal behaviour in Dutch offenders. 

Hij was toen verbonden aan het NWO-instituut Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) waar hij tot op de dag van vandaag, nu naast zijn deeltijdaanstelling als hoogleraar Leiden, is blijven werken. Blokland was na zijn promotie bij het NSCR achtereenvolgens onderzoeker/docent, onderzoeker en senior-onderzoeker. In 2008-2009 was hij tevens senior-onderzoeker bij het Parnassia Addiction Research Centre (PARC). 

Bloklands aandachtsgebieden zijn: development and life course criminology, (juvenile) sex offenders en evolutionary criminology.

Hoogleraar Criminology and Criminal Justice

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Activiteiten

  • NSCR Senior-onderzoeker
  • Netherlands Institute for the Study of Law Enforcement senior researcher
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.