Universiteit Leiden

nl en

'MC Hardliners lijkt veel op voortzetting Hells Angels'

De nieuwe motorclub MC Hardliners is vanuit de gevangenis opgericht door de oud-president van de Hells Angels. Begin dit jaar verbood de rechter de Hells Angels. Wordt de club nu toch voortgezet?

Arjan Blokland

'Het heeft er alle schijn van dat dit een voortzetting is van de Hells Angels', zegt hoogleraar Criminology & Criminal Justice bij BNR Nieuwsradio. 'Het is de vraag of de rechter dat ook vindt.' Blokland tekent daarbij aan dat Hells Angels nog niet tot bij de hoogste rechter verboden is. 

Kunnen dergelijke voortzettingen van verboden clubs dan niet bij voorbaat worden verboden? Lastig, zegt de hoogleraar. 'Deze clubs presenteren zich als hobbyclubs voor motorrijders. En het gaat heel ver om een hele hobby te verbieden.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.