Universiteit Leiden

nl en

Arjan Blokland: 'Bij een motorclub ben je verzekerd van aandacht'

Met de grootscheepse actie tegen de piepjonge motorclub Caloh Wagoh geeft de politie een duidelijke waarschuwing om niet in het gat te springen van verboden motorclubs zoals Satudarah.

Arjan Blokland

Bij de actie werd Keylow, de leider van de club, opgepakt in Leiden. Keylow was volgens Blokland ook het brein achter de Haagse straatbende The Crips. 'Maar je kunt niet je leven lang bij een jeugdbende zitten', zegt de hoogleraar in het Haarlems Dagblad. 'Ik heb sterk de indruk dat Keylow behoefde had aan een nieuwe manier om media-aandacht te krijgen. Hij is op een rijdende trein gesprongen, bij een motorclub ben je verzekerd van aandacht.'

Keylow zocht volgens Blokland met de raketbeschieting van het onderkomen van de redactie van Panorama al eerder nadrukkelijk de publiciteit. 'Duidelijk een publiciteitsstunt om een reputatie te vestigen of om duidelijk te maken 'met ons valt niet te spotten'.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.