Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Onderwijs

Koreastudies (BA)

De opleiding Koreastudies behandelt de geschiedenis, cultuur en politiek van het land. Taal is daarbij het hulpmiddel om de Korea’s in al hun facetten te begrijpen.
Meer over Koreastudies (BA)

Korean Studies (MA)

De masterspecialisatie Korean Studies van de Universiteit Leiden biedt gespecialiseerde, diepgaande kennis van de culturele en maatschappelijke vraagstukken van pre-modern en modern Korea. De masterspecialisatie Korean Studies wordt in het Engels gegeven.
Ga naar de Engelstalige pagina.

Meer opleidingen over Azië

Chinastudies: In de opleiding Chinastudies kun je de Chinese regio in alle opzichten bestuderen, van taal tot economie en van geschiedenis tot literatuur. Met kennis van de taal als basis kun je doordringen tot alle mogelijke aspecten van zowel het moderne als het premoderne karakter van het land.

Japanstudies: Japan kent een rijke geschiedenis en eeuwenoude tradities, maar is ook één van de grootste economieën ter wereld. Met Japanstudies leer je het hedendaagse, moderne en traditionele Japan intensief kennen en begrijpen, met kennis van de taal als jouw basis. Leer de wereld áchter de stereotypen kennen.

South and Southeast Asian Studies: Zuid- en Zuidoost Azië kent tientallen volken, talloze religies en een ontelbare hoeveelheid talen. Diversiteit is hét kenmerk van het gebied, maar toch wordt het als één regio beschouwd; hoe kan dat? Ga op zoek naar overeenkomsten en verschillen op cultureel, religieus, economisch, historisch en politiek gebied.

International Studies: Ben je benieuwd naar de oorzaken en effecten van de eurocrisis, de nucleaire crisis in Japan en de Arabische lente? In de Engelstalige bacheloropleiding International Studies bestudeer je de geschiedenis, cultuur, politiek en economie van een wereldregio en leer je een bijbehorende vreemde taal.

Geschiedenis: In de opleiding Geschiedenis leer je met historische kennis het heden beter te begrijpen. Verschillende bronnen van dezelfde gebeurtenis tonen vaak uiteenlopende perspectieven. Je leert hoe je deze informatie leest, interpreteert en analyseert.

Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie: Ieder mens maakt onderdeel uit van een samenleving. Wereldwijd zijn die samenlevingen stuk voor stuk verschillend. Al lijken ze soms ook weer op elkaar. Wat zijn die verschillen en overeenkomsten? Wie bepaalt de ‘regels’ van een samenleving? Die vragen probeer je te beantwoorden als je Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie gaat studeren.

Film- en literatuurwetenschap: Duik in de literatuur, films en andere media van over de hele wereld. Je reist langs Hollywood en 'Bollywood', maar ook langs allerlei andere culturen. Je bestudeert literatuur en films in historisch perspectief en legt relaties met bijvoorbeeld theater en poëzie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.