Universiteit Leiden

nl en
fsw pride leiden

Sociale Wetenschappen

Locaties

De meeste studies van de Faculteit der Sociale Wetenschappen zijn te volgen in het Pieter de la Courtgebouw aan de Wassenaarseweg in Leiden. Een centrale plek die makkelijk te bereiken is. Een plek die daarnaast verbonden is met het Bio Science Park, het LUMC en diverse instanties waar we mee samenwerken in onderwijs en onderzoek.

Naast deze locatie zijn een aantal opleidingen te volgen in het Wijnhavengebouw in Den Haag, op de Campus Den Haag. Met ons onderzoek zijn we te vinden in de SSH-labs in het Sylviusgebouw, bij LUBEC in het Rijnvestegebouw en met CWTS in het Willem Einthovengebouw. 

Routebeschrijving en openingstijden >> 

Moderne en aangename leer- en werkomgeving

De meeste gebouwen van de Universiteit Leiden gaan al lange tijd mee en bieden meestal sfeer en een fijn nostalgisch gevoel. De uitdaging is om binnen deze gebouwen een werkplekken en studiemogelijkheden te creĆ«ren die voldoen aan de moderne eisen. Iedere werknemer moet toegang hebben tot een werkruimte waar hij in stilte kan werken, en tot ruimtes waar mogelijkheden zijn tot vergaderingen of videogesprekken. Tijdens de periode 2020-2023 hebben we geleerd hoe we moderne en multifunctionele ruimtes kunnen ontwikkelen, zoals living labs, hybride vergaderruimtes en coachingruimtes. Daarnaast wordt actief gewerkt aan het toegankelijker maken van onze gebouwen, zodat ook mensen met een beperking zelfstandig terecht kunnen in onze ruimtes. We willen op creatieve manier de vitaliteit van onze gemeenschap stimuleren door beweging, rust, voeding, duurzaamheid, kunst en cultuur te faciliteren. 

Thuiswerken en blended learning

Bij de Universiteit Leiden is thuiswerken nog steeds een mogelijkheid. Wel stimuleren we daarnaast graag ontmoeten, tussen medewerkers en studenten, binnen en buiten het eigen instituut, ongeacht afdeling of vakgebied. Hiervoor ontwikkelen we steeds gevarieerde ruimtes met een uitnodigende sfeer. Ook binnen het onderwijs kijken we steeds hoe hybride werkvormen kunnen bijdragen aan meer rust en toegankelijkheid. 

Meer lezen over blended learning bij FSW >>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.