Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksproject

De interpretatie van wearable gegevens over lichaamsbeweging en de relatie met metabolisme en hersengezondheid bij oudere volwassenen

Het kwantificeren van lichamelijke activiteit (met behulp van versnellingsmeters) en het combineren van de frequentie en intensiteit van activiteiten met gezondheidsgegevens (hersen-MRI, traditionele klinische parameters en metabolomics) is van het grootste belang om mobiliteit en gezondheid bij oudere personen te monitoren en gezondheidsbevordering tijdens interventies te bestuderen. Wij hebben dergelijke gegevens binnen het LUMC verzameld in meerdere observatie- en interventiestudies bij oudere personen.

Looptijd
2018 - 2022
Contact
Eline Slagboom

Omdat de standaard interpretatie van de accelerometer data onvoldoende inzicht geeft over de fysieke activiteit (PA) van de studiedeelnemers in vrij-leven omstandigheden, vereist verdere analyse om wearable en heath data te combineren een ervaren data scientist. In de afgelopen twee jaar hebben we gelabelde activiteitendata gegenereerd in een validatiestudie van 35 oudere volwassenen, met behulp van accelerometers en fysiologische sensoren. Met behulp van deze dataset en state of the art machine learning algoritmen hebben we samen met LIACS meerdere activiteitsherkenningsmodellen gecreƫerd, die kunnen worden toegepast op vrij levende dataverzamelingen. We zijn nu klaar om de vrij levende fysieke activiteitsprofielen in de LUMC-studies te interpreteren en te combineren met gegevens over gezondheidsparameters, zoals MRI-gegevens over hersenveroudering en metabole gezondheid gemeten door traditionele klinische parameters en metabolomics.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.