Universiteit Leiden

nl en

Arbeidsrecht (LL.M.)

Na je studie

Als afgestudeerde van de master Arbeidsrecht heb je goede kans op een succesvolle carrière. De opleiding is een breed en gewaardeerd specialisme en de arbeidsmarktperspectieven voor arbeidsjuristen zijn zonder meer goed. Als afgestudeerde arbeidsrechtjurist ben je breed inzetbaar, ook buiten het arbeidsrecht.

Carlo van Haasteren

Advocaat-stagiair

Carlo van Haasteren

"Tijdens de master arbeidsrecht ontwikkel je een brede kennis van het arbeidsrecht en kom je in aanraking met de vele facetten van het rechtsgebied."

"In november 2016 heb ik de master arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden afgerond. Tijdens de master arbeidsrecht ontwikkel je een brede kennis van het arbeidsrecht en kom je in aanraking met de vele facetten van het rechtsgebied. De start van de master arbeidsrecht in september 2014 was een bijzonder moment. Niet alleen omdat mijn medestudenten en ik de eerste lichting vormden van de master arbeidsrecht, maar ook omdat wij als een van de eersten werden opgeleid in het nieuwe ontslagrecht van de Wet werk en zekerheid. Inmiddels mag ik hetgeen ik tijdens de master heb geleerd toepassen in de praktijk als advocaat-stagiair arbeidsrecht bij Eversheds Sutherland in Amsterdam.

Het mooie van het arbeidsrecht is dat iedereen ermee te maken krijgt. Vaak al op jonge leeftijd als je voor het eerst een vakantiebaantje neemt bijvoorbeeld. Tijdens mijn bachelor, eveneens aan de Universiteit Leiden, ontdekte ik dat ik het arbeidsrecht erg interessant vond. Dit werd later ook nog eens bevestigd tijdens een student-stage in de advocatuur. Omdat ik zocht naar een meer specialistische dan algemene master die aansloot bij mijn interesses, koos ik uiteindelijk voor de master arbeidsrecht. Een absolute aanrader. In een jaar tijd kom je namelijk alles te weten over het ontslagrecht, stakingsrecht, socialezekerheidsrecht, cao-recht en nog veel meer. Daarnaast worden door de arbeidsrechtelijke studievereniging Sine Labore Nihil het hele jaar door tal van activiteiten georganiseerd gericht op het arbeidsrecht, waaronder lezingen, een congres, banenmarkt en een pleitwedstrijd. Dit alles maakt dat je met de master arbeidsrecht op zak een goed fundament hebt voor een mooie carrière in het arbeidsrecht."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.