Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.M.)

Na je studie

De meeste studenten Fiscaal recht vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland maar in toenemende mate internationaal.

Lynn van den Berg

Alumna, belastingadviseur

Lynn van den Berg

"De combinatie van economische en juridische aspecten is voor mij doorslaggevend geweest bij mijn keuze. Ik hou ervan technisch lastige vraagstukken voorgelegd te krijgen en verschillende mogelijkheden te toetsen."

Waarom heeft u destijds gekozen voor de master Fiscaal Recht?

"In 2011 ben ik begonnen aan de bachelor Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden. De vakken die deel uitmaakten van de bachelor heb ik altijd met veel plezier gevolgd. De manier waarop het onderwijs werd vormgegeven sprak me erg aan.

De werkgroepen zijn interactief; dit zorgt ervoor dat je het voorgeschreven studiemateriaal goed hebt bestudeerd en goed voorbereid bent. Omdat de bachelor Fiscaal Recht mij zowel op inhoudelijk vlak als qua vorm aansprak, heb ik eigenlijk nooit overwogen een andere master dan Fiscaal Recht te volgen. De combinatie van economische en juridische aspecten is voor mij doorslaggevend geweest bij deze keuze. Ik hou ervan technisch lastige vraagstukken voorgelegd te krijgen en verschillende mogelijkheden te toetsen. De master Fiscaal Recht vond ik hierdoor erg uitdagend."

Waar bent u nu werkzaam?

"Baker Mckenzie Amsterdam."

Wat is de relevantie van uw gevolgde master in uw huidige werk?

"Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende advocaten- en accountantskantoren mogen kijken, zo ben ik als stagiaire en werkstudent werkzaam geweest bij mijn huidige werkgever. De master Fiscaal Recht biedt een goede basis binnen de advocatuur. Vrijwel alle inhoudelijke aspecten zijn van de master komen langs in de praktijk, waardoor je direct de diepte in kunt duiken en je kennis in de praktijk kunt brengen. Daarnaast kent de master Fiscaal Recht relatief veel schrijfvakken, waardoor je je goed leert uit te drukken op papier."

Andreas de Wit

alumnus, fiscaal beleidsadviseur

Andreas de Wit

"De mix van hoogleraren die tegelijkertijd werkzaam zijn in wetenschap, bedrijfsleven en overheid maakt dat je als student een inkijkje krijgt in de vele perspectieven op de fiscaliteit."

Waar ben je werkzaam en in welke functie?

Ik ben werkzaam als fiscaal beleidsadviseur bij het Ministerie van Financiën. De master Fiscaal Recht is hiervoor een hele goede voorbereiding geweest.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens de master hebt geleerd?

De master Fiscaal Recht kenmerkt zich door het hoge niveau van complexiteit en diepgang. Tegelijkertijd wordt de soms abstracte fiscale materie door sprekende voorbeelden en opdrachten heel tastbaar gemaakt. Tijdens de master leer je om kritisch te denken en om snel tot een grondige probleemanalyse te komen. Daarnaast zet de master ook in op samenwerken en bevorderen de interactieve colleges de onderlinge discussie over de fiscaliteit. De mix van hoogleraren die tegelijkertijd werkzaam zijn in wetenschap, bedrijfsleven en overheid maakt dat je als student een inkijkje krijgt in de vele perspectieven op de fiscaliteit.

Waarvan heb je nu het meeste profijt?

Het participantensysteem voor werkgroepen uit de bachelor Fiscaal Recht wordt doorgezet in de master. Ik heb hier altijd gebruik van gemaakt door met een groepje studenten gezamenlijk de opdrachten voor de werkgroepen voor te bereiden. De vaardigheden die je hiermee opdoet, zijn erg waardevol in je latere loopbaan. Mijn tip is om hier ten volle gebruik van te maken! Specifiek relevant voor een loopbaan in de fiscaliteit is dat je tijdens de master leert hoe je je effectief uitdrukt op papier door de geschreven analyses en opinies. 

Raad je de master Fiscaal recht aan en waarom?

De master Fiscaal recht in Leiden is een studie die je optimaal voorbereid op een werkleven in de fiscaliteit. Na het succesvol afronden van de master heb je de mogelijkheid om de opgedane inhoudelijke kennis en vaardigheden in te zetten bij een scala aan werkgevers, voor ieder wat wils!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.