Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.M.)

Na je studie

De meeste studenten Fiscaal recht vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland maar in toenemende mate internationaal.

Lynn van den Berg

Alumna, belastingadviseur

Lynn van den Berg

"De combinatie van economische en juridische aspecten is voor mij doorslaggevend geweest bij mijn keuze. Ik hou ervan technisch lastige vraagstukken voorgelegd te krijgen en verschillende mogelijkheden te toetsen."

Waarom heeft u destijds gekozen voor de master Fiscaal Recht?

"In 2011 ben ik begonnen aan de bachelor Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden. De vakken die deel uitmaakten van de bachelor heb ik altijd met veel plezier gevolgd. De manier waarop het onderwijs werd vormgegeven sprak me erg aan.

De werkgroepen zijn interactief; dit zorgt ervoor dat je het voorgeschreven studiemateriaal goed hebt bestudeerd en goed voorbereid bent. Omdat de bachelor Fiscaal Recht mij zowel op inhoudelijk vlak als qua vorm aansprak, heb ik eigenlijk nooit overwogen een andere master dan Fiscaal Recht te volgen. De combinatie van economische en juridische aspecten is voor mij doorslaggevend geweest bij deze keuze. Ik hou ervan technisch lastige vraagstukken voorgelegd te krijgen en verschillende mogelijkheden te toetsen. De master Fiscaal Recht vond ik hierdoor erg uitdagend."

Waar bent u nu werkzaam?

"Baker Mckenzie Amsterdam."

Wat is de relevantie van uw gevolgde master in uw huidige werk?

"Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende advocaten- en accountantskantoren mogen kijken, zo ben ik als stagiaire en werkstudent werkzaam geweest bij mijn huidige werkgever. De master Fiscaal Recht biedt een goede basis binnen de advocatuur. Vrijwel alle inhoudelijke aspecten zijn van de master komen langs in de praktijk, waardoor je direct de diepte in kunt duiken en je kennis in de praktijk kunt brengen. Daarnaast kent de master Fiscaal Recht relatief veel schrijfvakken, waardoor je je goed leert uit te drukken op papier."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.