Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.M.)

Over de opleiding

Waarom deze opleiding?

In de master Fiscaal Recht besteden we ruim aandacht aan het ontwikkelen van zowel onderzoeks- als praktijkvaardigheden. Je profiteert van de uitstekende reputatie van onze Rechtenfaculteit. Zo krijg je les van topdocenten die vaak ook verbonden zijn aan een groot belastingadvieskantoor. Bovendien sluiten de vakken inhoudelijk goed aan op de fiscale praktijk en bieden voldoende handvat om na je studie zelf de moeilijkste fiscale problemen op te lossen. Onze afgestudeerden hebben dan ook excellente perspectieven op de arbeidsmarkt.

Civiel effect

Om civiel effect te verkrijgen, moet je naast de studie Fiscaal recht, de extra vakken Burgerlijk Procesrecht, Goederenrecht, Bestuursprocesrecht en Formeel Strafrecht CE volgen. De eerste drie vakken worden aangeboden in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid (klassiek). Het specifieke vak ‘Formeel Strafrecht CE’ wordt in het tweede semester speciaal aangeboden als aanvullend CE-vak (in plaats van het vak ‘Strafprocesrecht’ van 10 ects). Het CE wordt verkregen indien na het behalen van de bachelor én de vier aanvullende vakken, tevens een juridische master van de FdR Leiden wordt behaald. Met het hebben van civiel effect staan ook de uitoefening van de rechterlijke macht en advocatuur open.

Masterprogramma Fiscaal recht

Wil je precies weten hoe het masterprogramma Fiscaal recht is opgebouwd en welke colleges je volgt?Bekijk dan het studieprogramma Studiegids Fiscaal recht.

In de masteropleiding heb je te maken met verschillende onderwijsvormen:

  • Hoorcolleges en werkgroepen, waarin gedreven docenten de leerstof presenteren en die verbinden met de actualiteit en eigen onderzoek. Van jou wordt verwacht dat je deze colleges voorbereidt door de opgegeven literatuur te bestuderen.
  • Scriptie. Voor je scriptie voer je zelfstandig een onderzoek uit en verwoord je dit in een wetenschappelijk betoog.

Een tentamen is de afsluiting van een vak. In de master bestaat de tentaminering uit tentamens, het geven van presentaties en/of het schrijven van papers en essays.

Studiebegeleiding

De master is persoonlijk en in kleine groepen. Bij de start van je studie is er een openingsbijeenkomst waarbij te kennismaakt met zowel je collega masterstudenten als je docenten van de opleiding. Tijdens je hele master heb je nauw contact met je docenten waardoor er veel begeleiding is. De studieadviseur van jouw opleiding is de deskundige op het gebied van je studie en eventuele problemen, zoals studievertraging, planning, examenregelingen, etc.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.