Universiteit Leiden

nl en

Turkse taal en cultuur (BA)

Na je studie

Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?

Nadat je de bachelor Midden-Oostenstudies met de afstudeerrichting Turkse taal en cultuur hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden in huis die je goed van pas zullen komen in je persoonlijke en professionele leven. 

  • Je bezit brede kennis over het Osmaanse rijk en het hedendaagse Turkije, en, afhankelijke van de vakken die je hebt gekozen, ook van de Arabische wereld en Iran. Daarnaast heb je veel geleerd over de geschiedenis, cultuur, religie en literatuur van deze regio. 

  • Je kunt eenvoudige teksten in modern Turks lezen en je kunt een gesprek voeren. Bovendien heb je de basiskennis in huis om ook Osmaanse teksten te kunnen begrijpen. Hiermee heb je een solide basis om je beheersing van het Turks verder te ontwikkelen. 

  • Je kunt onderzoek doen, bronnen vinden en informatie kritisch beoordelen. 

  • Je kunt goed onderbouwde en gestructureerde teksten schrijven en bent in staat informatie duidelijk te presenteren. 

  • Je bent getraind in communicatieve vaardigheden en bent op je gemak in een interculturele omgeving. 

  • Je hebt geleerd om onafhankelijk en kritisch te denken. 

  • Je kunt zowel individueel als in teamverband werken. 

Bovendien heb je bewezen dat je goed presteert, ook als je uit je comfortzone bent. Je hebt immers een semester in het buitenland gewoond, en hebt je weg gevonden in een maatschappij die je minder goed kent. Voor veel werkgevers is dit een bewijs dat je ook complexiteit op andere gebieden aan kunt. 

Vervolgstudie

De meeste van onze studenten kiezen er na hun bachelor voor om een vervolgstudie te doen en verder te gaan met een master in Leiden of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland. Maar ook als je na je bachelor direct de arbeidsmarkt op gaat, zul je merken dat je met jouw kennis en skills voor veel verschillende banen in aanmerking komt. 

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.

Lees meer over onze masteropleidingen 

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding hebben afgerond, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen. 

Lees meer over de arbeidsmarkt

Loopbaanbegeleiding 

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren. 

Ook kunnen tweede en derdejaars studenten van onze faculteit een speciale cursus volgen. Deze cursus helpt je bij het maken van keuzes in je studie en daarna: ‘What's Next? First Steps in Crafting Your Career’. De cursus is geen onderdeel van het curriculum, je behaalt er dus geen studiepunten mee. 

Kim Mulder Romeijn

Alumna Midden-Oostenstudies

Kim Mulder Romeijn

"Ik werk als vertegenwoordiger Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor een bedrijf dat wereldwijd logistieke transporten verzorgt. Nu we ons recentelijk ook in het Midden-Oosten hebben gevestigd, is het mijn taak om dat verder te ontwikkelen en ons in het Midden-Oosten op de kaart te zetten."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.